Micro ATX-es alaplaphoz milyen proci hűtőt vegyek?
AM2-es foglalatú 4 magos Athlon processzorom van.Ezen az oldalon nézem a méreteket de egyik sem tűnik megfelelőnek: [link]
Mit jelent az hogy univerzális processzorhűtő?Hűtőbordát is adnak hozzá vagy nekem kell venni külön?Le vannak írva a kompatibilitásnál a processzor foglalatok típusai ami szerint elvileg jók lennének az enyémhez de nem vagyok benne biztos
Alapból nem feltétlenül van rajtuk paszta. Nekem egy Cooler Master Hyper 212 EVO van, azon nem volt paszta, de kis tubusban ott volt a dobozban, egy "felkenő-papírral" együtt. Felrakni nem nagy ördöngösség, a YouTube-on számtalan videó bemutatja hogyan kell.
Az alaplapi kompatibilitás ott van a leírásokban, de a méretre tényleg jó vigyázni, mert nem mindegy milyen méretű házba szereled be!
A Hyper 212 EVO pl. 160mm magas, volt akinél kilógott és az oldallapot nem is lehetett föltenni!
Nekem szerencsém volt (mert addig meg sem fordult a fejemben, hogy ez nem szabvány), bár az igaz, hogy a ventilátor nálam rálóg a hozzá közelebbi RAM-ra, így egy kicsit feljebb kellett tolni a hűtőbordán (1-1.5 millimétert), hogy elférjen.
Normálisabb házaknál, a gyártó weboldalán a hűtő maximális mérete is megtalálható. Igaz, ez inkább csak a magasságra vonatkozik, a fent említett probléma (RAM-ok közelsége) kicsit lutri, de látod, megoldható volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!