Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen egyéb előnyei vannak...

Milyen egyéb előnyei vannak az SSD -nek a gyorsabb boot -olás mellett?

Figyelt kérdés

Valamint mi a véleményetek erről az SSD -ről?

[link]

Mit kell nézni SSD vásárlásakor? Olvasás/írási sebesség?

Valamint láttam egyes SSD -k specifikációiban egy másik olvasási-írási értéket, ami kevesebb volt, mint a fenti. Nem emlékszem már mi volt, talán valami ATT... stb. :D Mire kell figyelni?

Köszönöm!

2015. nov. 23. 19:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az olvasási/írási sebesség fontos egy SSD-nél viszont a reklámozott értékek önmagukban nem sokat érnek...példál van itt egy 60GB-os Corsair Force 3 és egy 120GB-os Force GT. A marketinges sebességük nagyon hasonló, de gyakorlatban a GT jóval gyorsabb...szerencsére vannak SSD tesztek is a világhálón.

Az SSD előnyei például, hogy zajtalan a működése és kisebb helyet foglal, nincs mechanikai meghibásodás, gyakorlatilag nincs töredezettség, sokkal gyorsabb az adatok elérése (nincs felpörgés, fej pozicionálás), egyenletesebb a teljesítménye, jóval gyorsabb olvasás és írás jellemezheti (nem csak szekvenciális, hanem főleg random módban, sok kisebb fájl olvasása esetén döngöli földbe a HDD-t). Hátránya, hogy drágább egy 1GB-nyi tárolókapacitás, idővel hajlamos lehet a belassulásra (trim támogatás ezt késlelteti, de időnként jót tehet neki egy secure erase), érdemes rajta 15-20% helyet szabadon hagyni (a hatékonyabb wear leveling miatt) és véges számmal írhatóak felül a cellák újraírhatósága (ez még egy is elég hosszú üzemidőt jelenthet 10 vagy akár több tíz évet normál használat esetén). 4 éve használok SSD-t és nem rossz dolog, de meg lehet nélküle lenni. Persze számít, hogy mire használja az ember, mert az, hogy gyorsabban tölt be a windows vagy más alkalmazások az nem feltétlenül létszükséglet mindenkinek. Ha van rá keret és valaki szereti fejlesztgetni, tökéletesítgetni a gépét, komolyabb munkára használja (vagy csak teljesítmény hajhász), akkor megérheti befektetni egy ilyen rendszermeghajtóra (tesóm gépében pl csak egy 256GB-os SSD van és ha nagyon kell neki a méretes adatbázis, akkor a NAS-t használja....így is lehet nyomni...az igények és pénztárcák különbözőek).

2015. nov. 23. 19:23
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod! :)

Nos, nekem egy 60 Gb -os tökéletesen elegendő lenne, ugyanis a mostani frissen feltelepített Windows 10 -em 35 Gb -ot foglal. A rendszeren kívűl más programot nem is nagyon terveztem feltelepíteni rá! :)

Jelenleg egy 5400 rpm -es HDD -m van és olykor néhanapján, mintha éreznék egy kis lassulást a mindennapi életben a már 7200 rpm -es HDD -hez képest is. Nem tudom, lehet csak bebeszélem :) Ezért gondoltam, hogy egy SSD megoldást nyújthat, gyorsabb lenne a böngésző, stb.

2015. nov. 23. 19:40
 3/7 Gábor_79 ***** válasza:
Arányaiban kisebb az energiafogyasztása.
2015. nov. 23. 20:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen azt kifelejtettem, hogy jellemzően kevesebbet is fogyasztanak, igaz a HDD sem eszik túl sokat illetve egy komolyabb teljestményű és kapacitású SSD már azért tud kajálni (akár 20W-t is bekajál egy PCIe SSD kártya).

60GB nem sok (55GB), ebből kell szabadon is hagyni, így közel 45GB-val lehet biztonságosan gazdálkodni. Mondjuk a feleségem elvan a régi 60-as meghajtómmal, de tényleg minimalista felhasználáshoz elég csak. Egy 120-as már elég kényelmes rendszermeghajtó lehet (esetleg egy 90-es ha még ilyet találni bárhol is).

2015. nov. 23. 20:13
 5/7 |Orfeusz| ***** válasza:

Érdemes 120 GB-ost venni, arra ráférnek a gyakran használt programok is (MS Office, Chrome) és akkor tényleg szuper gyorsan megnyílik minden, plusz nem terhelik a merevlemezt feleslegesen. És nem is nagy ar árkülönbség.

Nekem egy HyperX Fury 120GB van, ami egy nagyon ajánlott példány szinte minden fórumon.

2015. nov. 23. 20:46
 6/7 |Orfeusz| ***** válasza:

Személyes tapasztalatot is írok:

A 2 éves játékos gépemben egy 2TB-os HDD volt. A Win (8.1 aztán 10) elég gyakran nézegette az updateket, meg a Defender is szeretett ellenőrizni, ez gyakran jól megterhelte a merevlemezt, 60-70%-ra is, és akkor beakadt a gép, a programok nem válaszoltak, stb. Kikapcsoltam ezeket a szuper Windows funkciókat, de most SSD-vel már nem lennének zavaróak, mert az SSD-n gyorsan lerendezi az egészet, mert gyorsabb és szélesebb elérést biztosít.

Régebbi gépeken ez főleg fontos lehet.

2015. nov. 23. 20:51
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm tanácsokat! :)

Jelenleg 35 Gb -ot foglal MINDENESTŐL a Windows 10 -em (tényleg mindenestől, beleértve a Microsoft Office -tól Chrome -ig, minden, amire szükségem van!). Több dolgot nem is nagyob szándékoznék rátenni. :) Használtan szeretném beszerezni, s viszonylag jó áron, ezért van a 60 -ason a hangsúly jelenleg! :)

2015. nov. 23. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!