Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD FX6300 + R9 380?

AMD FX6300 + R9 380?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A processzor már megvan, mivel a régi videokártyám nem nagyon vitte az új játékokat ezért újítani akartam.

Mivel a GTX960 és a R9 380 között gondolkodtam, és ugye a R9 380 jobban teljesít, (+ ugye a VRAM-ot kihasználja) ezért az R9 380-at venném. (Itt gyakorin legalábbis ezt írták)

Azonban felmerült a kérdés, hogy az FX-6300-am ki tudja-e hajtani az említett videokártyát.

A mostani monitorom csak 1280x1024 felbontást tud, de 1-2 hónap múlva cserélném egy FullHD-re.

- Ha megveszem az R9 380-at, nagyon nagy limitem lesz?

- Muszáj lesz tuningolni a processzort, hogy ne legyen limit?

Nem nagyok értek ezekhez.

Ezzekel játszanék leginkább: BF4, Witcher 3, Far Cry 4, Far Cry 3, GTA V, Dying Light, Mortal Kombat X.

UI:

Nem szeretnék váltani i5-re (nem rég vettem a gépet).

És ha már összeszedtem nagy nehezen 70 ezret videokártyára, maradnék az R9 380-nál, szóval nem szeretnék gyengébbet.

Előre is köszi.

2015. nov. 22. 18:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Full HD-n nagyjából elég lesz, CPU igényesebb játékokat leszámítva bár nem ártana húzni.
2015. nov. 22. 18:38
 2/11 anonim ***** válasza:
Olyan nem lesz hogy nem fog futni a játék.Magas és közepes grafikán el kell vigye.Figyelj oda a tápodra hogy elég legyen hozzá TDP-je 190 watt és legyen 2X 6 pines tápcsatija.
2015. nov. 22. 18:42
 3/11 A kérdező kommentje:

FSP Hyper 500W tápom van.

Ha pl. felhúznám 4-4.5 GHz környékére a processzort, kis felbontáson (1280x1024) visszafogná a videokártyát? Vagy sokat számít, hogy FullHD monitort használjak?

2015. nov. 22. 18:44
 4/11 anonim ***** válasza:

Olyan kis felbontáson mindenképp kevés lesz, még húzva is. Full HD-n is nem ártana húzni.

De ezt a "kevés lesz" dolgot ne úgy képzeld el hogy nem megy majd a játék, hanem a VGA-ban marad még tartalék, egy jobb proci mellett több fps-ed is lehetne vele, mint amennyi az FX mellett lesz.

2015. nov. 22. 18:46
 5/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#1 #2 +1

tapod pontos tipusat nem irtad

alaplapod pontos tipusat sem

gephazad is fontos lenne

cpu hutod gondolom nincs?

ezek nem tuning miat fontosak hanem egyaltalan alapon elvben rendben lesz e minden

fx ala jo lap kell (fazis, bordazat)

jatekos gepnek jo szelozes kell foleg ami kelentosebben fogyaszt azert 300W korulit is ehet maxon persze atlag jatszadozaskor ugy 250 korulit

tap ha nem jo akkor semi se tud jol mukodni...

2015. nov. 22. 18:47
 6/11 A kérdező kommentje:

Értem, köszi. Az a baj, hogy a processzor, alaplap már megvan, a gép is még új szinte.. ezért nem nagyon akarok váltani i5-re.

Ha a processzort eladnám, és cserélném egy FX8350-re mondjuk?

2015. nov. 22. 18:49
 7/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#3 tap OK kategoria bar tuningra nem biztos hogy a legjobb lesz de a tap miatt elvben nem kell agodnod ekkor sem

#5 chipset kimaradt alaplaphoz

ha komolyan huzni akarnad akkor a fentieken kivul egy tuningkepes cpu huto is kell

minimum egy cm212 vagyis 10ezer koruli

2015. nov. 22. 18:49
 8/11 A kérdező kommentje:

Leírom inkább a komplett gépet:

CPU: AMD FX-6300

ALAPLAP: MSI 970 GAMING

RAM: Kingston HyperX Fury 8GB

HDD: WD 1TB EZEX + 120GB Kingston HyperX Fury SSD

TÁP: FSP Hyper 500W

HÁZ: Zalman Z11 Plus

És akkor egy MSI R9 380 GAMING 4G lenne a vga.

2015. nov. 22. 18:51
 9/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#6 ird le amiket kerdeztem

amugy fx8 ra valtas... ha csak nem vagy amd fanatikus ennek semmi ertelme hisz lapod is eladhatnad es meg is van az i5

intel huzasnelkul is bir sokkal erosebb vga t is fx9 meg 6ghz en sem bir gyengebb vga t se jo ok esetben

abban remenykedhetsz hogy dx12 valtoztat ezen

no persze ahogy irtak nem arra kell szamitanod hogy a jatek nem megy vagy elvezhetetlen

2015. nov. 22. 18:52
 10/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

jo sok esetben

#8 az egy szep uj lapka ha jol tudom fx9 esek miatt adták ki vagyis jofele

anak is mondták

ha emiatt nem akarod levaltani te tudod de egy fx8 as beruhazas...

ezt is neked kell tudni

cpu hutod akkor most nincs?

szerintem most ne piszkald ezt benyomod a 380 t es hasznalod

maga a gep eleg full extras csak a tap log ki kicsit de problemat nem okoz remelhetoleg

papiron lazab kell birnia tunigot is majd

szoval benyomod 380 t

hiaba az a szupi haz gyarival kicsit se huzd szerintem

egy cm212 nagyon jol tudna ervenyesulni a hazikoban szoval nem kell dragabb komolyabb sem

felhuzod amig egeszseges es kesz

a huto tehat 10ezer pluszt jelent majjd ez kesobb masra is jo lesz

2015. nov. 22. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!