Elbírna egy HD 7870-es videokártyával a jelenlegi Gigabyte Superb 550P tápegységem?
Üdv! Gondolkodom hogy lecserélem a HD 5770-es videokártyám egy HD 7870-re. Csak aépp nem vagyok biztos benne, hogy a tápom bírná az újat.
A jelenlegi konfigom:
Alaplap: ASUS M4A785TD-V EVO U3/S6
CPU: AMD Phenom II 955 X4 Black Edition, 3,8GHz-re húzva (kb 1,4V amx terhelés alatt; ill. ez a 125W verzió)
Memória: 2x 1GB Kingmax 1333MHz + 2x 2GB Kingmax 1333Mhz
VGA: Sapphire HD 5770 1GB Vapor-X
TÁP: Gigabyte Superb 550P
Hűtés: 5x 12 cm-es hűtő (1 kivételével mindegyik ledes)
Háttértár: 1x Samsung 840 EVO 250GB SSD
Egyéb: Sima USB egér + bill.; egy usb Genius MousePen i608X digitalizáló tábla
Szóval le szeretném cserélni a videokártyát. Néztem hogy a 7870-nek jóval nagyobb a max TDP-je, 175W míg az 5770-es csak 108W. Néztem, hogy az R9 270-es TDPje 150W, de azok drágábban mennek (használtan néztem), szóval arra már nem futná.
Szerintetek elbírná így a táp az erősebb kártyát vagy nem?
A válaszokat előre is köszönöm!
rendesen nyuzod azt az alsokategorias regi oreg tapot :D
papiron birnia kellene
ja huzott a cpu ...
12V n max 360W ket agon
125+175=300...
vajon menyi pluszt jelent a huzas? tobb mint 60 at? melesleg egy kicsi nem artana ha maradna
600MHz azert nem keves...
nem gondolkodtal sesosem el azon hogy egy nagyon nem irodai gephez vegre egy nem irodai tapot vegyel?:D hanem egy icipicit komolyabbra csereld?
minosegibbre es modernebbre erosebb 12V ag(ak)al
amugy R7 370 2W al fogyaszt tobbet (110)
ilyent is kereshetnel
illetve a 7850 sem egetrengetoen gyengebb (130W)
illetve 5770 utan egy HD7790 (260X) is eleg nagy elorelepes (R7 360 az uj verzioja)
2010 ben max 5ezerel voltak olcsobbak az arak (maiakhoz viszonyitva)
tehat most 15ezer korul kapnad meg netan
de ez annyira alulsporolt tap ... gyenge agak es hatasfok hogy igazabol ha ma arulnák 10ezer koruli lenne az ára netan meg kevesebb
es bizony egy komolyabb fogyasztasu es tuningos gephez mar 2010 ben is kb. 15 volt a minimum, ma meg kb. 20
persze nem csak az arakra kell figyelni hanem a belso milyensegere
#4 itt nem ez a kerdes hogy atalakitozhatod e mert termeszetesen: igen
hanem hogy hova fog kerulni a tap csati ha egyik agat tulzottan leterheled akkor a tap rendszeresen le fog alni vagyis a gep
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__7..
termeszetesen nem kell 60ezres de 40ezres tap sem
de s te geped elviselne egy 15-20ezres uj garist
XFX Pro 450 t ha tudsz szerezni pl az eleg jo (15ezresy arahoz kepest, es eleg sokan hasznaljak nem igazan lattam erre panaszt hogy ciripel var recseg...)
de pl. felkapott volt a ThermalTake Hamburg 530 is (ujat vegyel csak a regi zaszlos az nem jo)
ha netan tap vasarlason gondolkodnal de persze kerdest is fel tehetsz hozza
egy tap ha jol valasztasz nem kidobott penz es vannak 5ev garisok is 15-20 ert is
egy normalis ilyen tap normalis modern agkiosztassal 450-550 es is eleg egy tuningos rendszerhez is egy 250W TDP s kartyahoz is
szoval hosszutavon mondhatni sosem lenne gondod
nem tudom tudod e es erteted e
mert a te tapod 550 os jelzese csak marketing fogas
550W ot csak rovid idon at kepes leadni (ezt altalaban 15percre ertik de sok korulmenytol fugg laborban 15percen tul is birhassa gyakorlatba lehet 1percet sem)
450W os valos folyamatos teljesitmenyre kepes az osszes agon
2db 12V aga van - inen fogyaszt a vga es a cpu
18A esek (216W agankent tehat)
teszten ugy latam le se terheltek ennyivel
12V os agak osszterhetosege 360W
ezert irtam hogy 175W (7870) + 125W (alaporajelen a 955) magaban 300W
igy eleg e a 60W a cpu tuninghoz es egyaltalan hozzafer e a cpu
ez nagyon szukos
ha jo alapotu a tap akkor tartaleknak elehet tenni, eladni ugyse nagyon lehet nem igazan vennenek ilyent...
alaporajelre allitott cpu val persze megprobalhatod majd
ugy birnia kelene
2db 6pin kell a 7870 re vagyis a 2 molexrol max 75W ot fog felvenni
ez csak akkor lehet sok ha minden egyetlen agarol fogyasztana vagy tobb nagyobb teljesitmenyfelvetelu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!