asztali gépként használom a laptopom (6 cellás aksi). folyamatosan töltőről szinte, hetente 1-2 van az nélkül használva, amig le nem merül. most lesz 1 éves a gép, everest szerint az elhasználodas mértéke 20%. mondom szinte mindig töltőről használom.
szerintetek ezeket a mai gépeket érdemes még ugy üzemelni hogy elemet kiveszem belőle, és ugy meg áramrol?
igen, mindenképpen vedd ki az akksit! viszont néha az akksit is használni kell, mert az se használ neki, ha sokat áll. Illetve néha érdemes az akksit megformázni (teljesen feltölt, lemerít, feltölt). Erre a jobb notikban van beépített akku formázó program is, csak ott hagyod 8 órára mondjuk éjszakára és megcsinálja...
2010. márc. 20. 13:59
2/20 anonim válasza:
Én is így használom 2 éve,elhasználódás mértéke 5%.Bár kétlem,hogy ez pontos adat,de valamit azért jelent.Inkább az akkumulátortól függ ez szerintem.
/és most jöhetnek a "kikellvenniazakkumulátort" emberek............ :D /
2010. márc. 20. 14:00
3/20 anonim válasza:
Óóó,már van is egy. :)
2010. márc. 20. 14:00
4/20 anonim válasza:
Nekem utangyartott van. 2009 juniusban vettem, most 10 percet se bir ki... eredetit nem talaltam, csak utangyartottat. Most se...
2010. márc. 20. 14:02
5/20 anonim válasza:
Na hazudtam,6 %-ot ír most,régebben néztem már.
2010. márc. 20. 14:04
6/20 anonim válasza:
Én így használom már lassan 2 éve (szinte nonstop megy néha van kikapcsolva estére), everest szerint az elhasználódás mértéke 31%, ebben csak az a poén hogy mikor először néztem ezt kb 1 éve akkor is ugyanennyi volt, tehát vagy az everest ír hülyeséget vagy azóta egy százaléknyit sem romlott az állapota (ezt azért kétlem).
2010. márc. 20. 14:21
7/20 A kérdező kommentje:
köszönöm. állitolag ezek már olyan elemek hogy nem gond ha töltőről megy. de valamibe mégis elhasználodik. jo nem mondom, volt használva toltő nélkül is, de azért nem annyit hogy év alatt 20% elmenjen szerintem.
2010. márc. 20. 18:28
8/20 anonim válasza:
első vagyok. az akksit nem az akksi védelme miatt kell kivenni, hanem a saját hülyeségedet óvod meg tőle. ugyanis az akkuk élettartamát nem órában, hanem ciklusban adják meg. pl 1000 ciklust bír. ha 90%-ra rátöltesz, az is egy ciklusnak számít. én pl mindig megszívom azt, hogy bekapcsolom a gépet, majd rájövök hogy hopp, az elosztó kivan kapcsolva, ilyenkor már ugrott is egy ciklus, plusz az akkunak sem tesz jót 90%-ra rátölteni. ha kiveszed ilyen tuti nem fordulhat elő...
2010. márc. 21. 23:14
9/20 anonim válasza:
Az előző igaz lenne,ha Ni-Cd,vagy Ni metálhidrid akkuk lennének manapság.A litiumos akkuknak kimondottan árt a teljes lemerítés.
De mindegy,beletörődtem,hogy még 1000 év múlva is "formázgatni" fogják egyesek az akkukat,nem írok több ilyenre.
2010. márc. 22. 17:42
10/20 anonim válasza:
17:42: két kérdésem van:
1: akkor a komolyabb notikban miért van gyári formázó progi és miért írja a kézikönyv hogy kell? poénból?
2: miért van az hogy az összes akksit így használom, és mindegyik sokkal tovább bírja a hasonló eszközöket használó kollégákhoz képest?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!