Ez a konfig elég lesz még jó pár évig az újabb játékokhoz fhd-ban?
Gigabyte GA-H81M-D3H alaplap
Intel Core i5 4460 processzor
Zalman Z3 számítógép ház
Asus GTX960 2GB GDDR5 STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5 videokártya
Kingston 4GB DDR3 1600MHz KVR16N11S8/4 memória (2 db)
FSP 460W FSP460-60HCN OEM tápegység
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Tehát, gyártóra vagy termékre érted?
MSI, ASUS,Gigabyte..
vagy magán az AMD és Nvidia-ról akarsz kérdezni?
MSI: Én próbálok mindenből MSI-t venni. Nekem ők jöttek be a legjobban, tetszik a cég profilja, jó a support, sosem találkoztam hibás MSI-vel, pedig raktam össze már pár gépet. Persze az MSI kártyák 2-3 ezerrel drágábbak is, de nekem annyit megér, lehet másnak nem.
ASUS: Kiábrándultam az ASUS termékeiből. Az a gond, hogy mindent próbálnak gyártani. (TV-t, laptopot, telefont... igazából mindent) Sajons laptop szervíznél 10 rossz laptopból 6 ASUS. Szerintem ez sokat elárul, de ezzel nem akarom azt mondani, hogy az ASUS s..ar, de ha tehetem, inkább más.
XFX: Nagyon jó gyártó, tápjaik és a kártyáik is egyaránt hibátlanok. Hátrány, hogy support és javítás csak Amerikában van (tudtommal)
Giga: Gigát kimondottan nem szeretem. Régi történet, de volt giga kártyám, felvettem a kapcsolatot supporttal, bunkók voltak, semmi segítség. Azóta, kösz, de nem.. Persze ez 4 éve volt és valószínű sosem fogsz velük találkozni, akik akkor ott dolgoztak, de én inkább hanyagolom őket.
Sapphire: Legjobb AMD kártya gyártó. már régóta gyárt AMD kártyákat, jó árban dolgoznak és minőségi a munkájuk. R9 380 4g Nitro jelenleg 66ezer forint náluk. Én őket ajánlanám erre a kártyára.
EVGA: Sapphire ellenfele, Nvidia oldalon. Gaming kártyáik tesztekben is mind verik a konkurens kártyákat, akik Nvidiát gyártanak. Hátrány, hogy 4-5 ezerrel drágábbak is.
Amiket itt leírtam, nagyban csak álltalánosítás.. persze mindegyik termékük kicsit különbözik a másiktól. Részletesen el kell olvasni és teszteket nézni (ne gyakorin érdeklődj ilyenekről, mert nem mindig kapsz igazat... tőlem se, pedig igyekszem segíteni :))
Én a következőket szoktam venni:
r9 380 4gb-ből Sapphire-t.
GTX 960 2Gb -ból EVGA, MSI
GTX 750TI -ből MSI
Olcsóbbaknál R7-es kategóriára, amelyik épp olcsóbb. Leginkább asus
Illetve ezeken belül is vannak más kártyák.
Pl: MSInek van 3 féle 960 2gb-osa
Gigának 5 féle
Asusnak is van legalább 3... és ezek mind 960 2gb. Tehát eléggé el lehet veszni a dolgokban.
A 8 pines csatlakozók 6+2-esek.. tehát külön van választva a 6 és mellette van a maradék 2 csati.
Legalábbis FSP Hexa+ -nál így van. Raidert nem ismerem, de a legtöbb 8 pines így van megoldva, hogy használhasd azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!