Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A proci és a hűtője között mi...

A proci és a hűtője között mi az az ezüstös "paszta" és mire szolgál?

Figyelt kérdés
az egyik barátom fogpasztát tett heylébe, helyes ez?
2010. márc. 19. 22:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Egy idóta barátod!

Oda fém paszta kell ami vezeti a hőt, ezzel szembe a fogpaszta inkább szigetel.

Te gépedel csinálta vagy a sajátjával?

2010. márc. 19. 22:24
 2/10 A kérdező kommentje:
sajátjával
2010. márc. 19. 22:25
 3/10 A kérdező kommentje:
pontosan elmagyaráznád hogy mi az
2010. márc. 19. 22:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Te szent szar. Hővezető-pasztát kell oda rakni, és nem fogkrémet!!!
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Az hővezető paszta, arra szolgál, hogy a hőt jobban át tudja adni a hűtőnek, és így gyorsabban lehűljön (ha csak paszta nélkül érintkeznének, akkor sokkal kevesebb hőt tudna leadni a processzor, hamarabb túlmelegedne).

Nem hiszem, hogy a fogpaszta túl célravezető, de nem tudom, még nem próbáltam, ha egyszer csak hirtelen leáll a gépe, akkor valószínűleg túlmelegedett a processzor.

Na mindegy, ő tudja, ő processzora.

6/10 anonim ***** válasza:
100%

a fogpaszta egy idő után bizonyos hőmérsékleten tuti büdösödik... Sztem kamuzott a barátod... Ha nem, akkor egy vadb**om.

Az ilyen emberek miatt találták ki a garancia matricát.

2010. márc. 19. 22:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Ismerve a fogpaszta összetételét az a proci hamar kukába vándorol:)

Honnan gondolta a barma hogy az jó oda?

Paszta-paszta?

2010. márc. 19. 22:30
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Annyira nem rossz a fogkrém szilikon helyett... Igaz, lekvár vagy mustár jobb lett volna :D

[link]

2010. márc. 19. 23:51
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Tehát akkor nem saját ötlet volt tőle.

Végül is a hatás fok nem rosz kérdés hogy másképp bírja e?

[link]

2010. márc. 20. 00:21
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

"...

Paszta nélkül, Szilikonpaszta, Ezüstpaszta, Feketeszeder, Aloevera kézkrém esetében a terhelt értékek majdnem egyből, kb. 2 perc után beálltak, s már nem emelkedtek, míg a többi termékek esetében folyamatosan emelkedett a hőmérséklet. Volt olyan eset, a fogkrémnél még az utolsó 4-5 percben is emelkedett a hőmérséklet. Úgy vettem észre, hogy azoknál az anyagoknál van folyamatos hőmérsékletemelkedés, amelyikek rászáradtak a hűtőbordára, valószínűleg azért, mert folyamatosan vesztettek nedvességtartamukból.

A terhelt értékek már picit máshogy festenek, azok lettek az elsők, amik nem száradtak rá a processzorra, azoknál kisebb volt a hőmérsékletkülönbség.

S akkor nézzük az abszolút győzteseket: Feketeszeder lekvár most is nagyon szépen elverte az erre a feladatra szakosodott hővezető pasztákat, de az aloeverás kézkrém is kb. ugyanolyan szép eredményt ért el. Én inkább az aloeverás kézkrémre szavaznék, mert nagyon könnyű felhelyezni és eltávolítani is, illetve nyugalmi állapotban egy picit még a feketeszeder lekvárnál is jobb volt!...."

2010. márc. 20. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!