Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik merevlemezt válasszam?

Bence2601 kérdése:

Melyik merevlemezt válasszam?

Figyelt kérdés

Már régebben mondták hogy ne 500GB-osat vegyek mert az 1TB-os csak néhány ezerrel drágább és 2x akkora kapacitású. Már sok ideje a népszerű WD 1TB Ezex merevlemezt tervezgetem. Tudtam hogy az rpm minél nagyobb annál gyorsabb a merevlemez de nemrég tudomást szereztem arról hogy a cache-t is néznem kellene mivel annak is minél nagyobbnak kellene lennie és hogy együtt számít hogy az rpm és a cache minél nagyobb legyen. 1 merevlemezt találtam ami jobbnak tűnik viszont nincs rajta értékelés és arra vagyok kíváncsi hogy az jobb választás volna-e mint az ezex mert annak kétszer akkora a cache mérete:

[link]

[link]

Hosszabb távra tervezném, meg persze nem árt ha gyorsabb a merevlemez :) És nem szeretnék SSD-t a gépembe ne mondjátok hogy ha gyorsaságot szeretnél akkor SSD-t keress!

2015. nov. 14. 10:23
 1/8 anonim ***** válasza:
A második merevlemez hálózati tárolókhoz, nasokhoz vagy szerverekhez való/célszerű. Vedd meg nyugodtan a Caviar Blue-t.
2015. nov. 14. 10:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Jaj azt kifelejtettem hogy a tervezett gépen játszani szeretnék majd! és akkor van olyan WD merevlemez ami jobb mint az ezex és nem sokkal drágább? Vagy a 64MB cache elég lesz nincs szükség a 128-ra?
2015. nov. 14. 11:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Jó lesz az a merevlemez, nem kell 128mb cache.

De ha gondolod, 20k-ért van Caviar Black 1Tb 7200rpm 64mb cache-el... (a black széria a legmegbízhatóbb)

2015. nov. 14. 11:08
 4/8 Trevor. ***** válasza:

WD Blue 1TB-ban van 64mb cache és 7200rpm-es. Nekem ilyenem van, teljesen jól teszi a dolgát.

Viszont Black kicsit gyorsabb és 5 év gari van rá.

2015. nov. 14. 11:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen azt hallottam hogy a black a legjobb. Amúgy összehasonlítottam őket kb egy 10-essel drágább a black, el tudnád nekem mondani hogy miért jobb?
2015. nov. 14. 11:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
2015. nov. 14. 11:26
 7/8 Cameron Poe ***** válasza:
100%

WD Blue 1TB EZEX

WD Black 1TB FZEX

2015. nov. 14. 12:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkitől a választ! A 6-osnak még jobban mivel azon az oldalon sok mindent megtudtam! Végül a Black FZEX-et választottam mert jókat olvasok róla, ráadásul játékosoknak ajánlják.
2015. nov. 14. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!