Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HD 5970-hez milyen alaplap,...

HD 5970-hez milyen alaplap, illetve mennyi ram kell?

Figyelt kérdés
Nagyon olcsó használtan, múltkor láttam egyet 23 ezerért. Gondolkozom rajta hogy érdemes lenne ilyen konfigot építeni. Ugye a táp az vagy 15-20 ezer egy ilyen kártyához, minimum 700 wattos kell. Ram-ból elég 8 gb? Mielőtt valaki írná hogy sokat fogyaszt, nekünk fél áron van az áram szóval a fogyasztás nem érdekel. Továbbá olvastam hogy hiába a nagy teljesítmény, a mai játékokhoz kevés a vramja, ezért érdemes crossfire-ba használni. Ez mennyire igaz?
2015. nov. 13. 12:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Nos, tisztázzunk valamit. Az ajánlott táp mérete nem egyenlő a vga fogysaztásával, 500W elég, az árat pedig majdnem eltaláltad, olyan 20-25 ezer Ft-os stabilan elbírja ezt a modellt. 8GB RAM minden mai játékhoz bőségesen elég, feltéve, ha a háttérben nem fut semmi felesleg.

A VRAM Crossfireben nem emelkedik, ugyanis a VRAM arra szolgál, hogy a videokártya csooport el legyen látva információval, ezért a problémamentes működés miatt KLÓNOZZA az információt. Ha 2 ilyet raksz be egymás mellé, akkor is 2GB VRAM-ja lesz, ha 8-at, akkor is - tekintsünk el attól, hogy nem lehet 8 ilyen okádmányt egymás mellé rakni. Öreg kártya, szerencsére még annyira nem borzasztóan rossz, egy mai GTX950 szintjével is felérhet speciális esetben. Ha alacsony felbontáson használod (Full HD) és kikapcsolsz minden biz-baszt - pl anti-aliasing stb -, akkor reprodukálható az a jelenség, amit egy 50 ezres GTX950-es tud (tekintsünk el attól a ténytől, hogy a 950 ezerszer jobban optimalizált).

Egyébként egy 6 éves csúcskategóriás kártyát szerintem nem véletlenül árulnak 23 ezerért, inkább vennék újonnan egy GTX750Ti-t ugyanannyiért (ha figyelembe vesszük a tápot is), amiben megbízok és a teljesítménye nem sokkal marad el.

2015. nov. 13. 12:42
 2/2 A kérdező kommentje:
Közben elolvastam itt gyk-n az összes hd 5970 kérdést. 2db gpu van ebben a kártyában, amelyik játék nem támogatja a crossfire-t, ott nincs valami nagy teljesítménye. Egyik válaszban azt írták hogy újabb játékoknál a hd 7770/ 250x szintjén van. Nekem hd 7770-em van. Az 5970-hez nem is lesz dx 12 támogatás, nem csak drága táp, hanem olyan ház is kéne amiben elfér a 34 centis kártya, sőt még a táphoz jó eséllyel csatlakozó átalakító is kéne. HD 7850 is van ilyen árban, ahhoz jó lenne a chiftech ctg 400 tápom, és talán az intel g870 processzorom is. Nem mellékesen pedig a hd 7850-et 3 év múlva jó áron eltudom adni, a hd 5970 meg vagy tönkre megy, vagy meg fillérekért tudnám eladni. Szóval esetleg akkor érné meg a hd 5970 ha 5-10 ezerért tudnék hozzá jutni.
2015. nov. 13. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!