Az új alkatrészek megfelelően tudnak majd működni?
Nagyon laikus vagyok a témában sajnos, szóval a történet a következő: barátomnak eladóvá vált egy maximus vii ranger alaplapja és gtx960 2gb videókártyája. Nagyon kedvezően tudom tőle megszerezni, szinte vadi új mindkét alkatrész (kb 1, max 2 hónapos), kár lenne kihagyni a vételt.
A setup a megvétel után így nézne ki:
Processzor: i5-4570S CPU @ 2.90GHz,2900 MHz
Videókártya: gtx960 2gb
Alaplap: MAXIMUS VII RANGER
RAM: Kingston HyperX KHX1600C9D3 8GB
TÁP: THERMAL MASTER TM-500-PSAP-13
A kérdésem az volna, hogy ez a setup így megfelelő teljesítményt tudna-e nyújtani, vagy kéne még cserélnem valamit a megfelelő működés érdekében? A vásárlás célja természetesen a szokásos történet, még pár év gondtalan működés. Ritkán szoktam az új gépzabáló játékokkal játszani, inkább egyszerűbb dolgokhoz lenne, főleg csgo-hoz, de jó lenne, ha az új star wars battlefront is kényelmesen menne rajta mediumon.
Akkor meg add el jó pénzért, aztán vegyél helyette egy másikat. Én is 21e forintért szereztem egy VI Hero-t, megszereltem, és hiába jó alaplap, imádom, bánom, hogy nem adtam túl rajta. Simán kaptam volna érte 45e forintot, vehettem volna egy H87-et (most már H97), maradt volna 20e forintom. De nem, addig ültem rajta, hogy most már örülnék, ha el tudnám passzolni 35-37-ért. Hiába olcsó, ha nem használod ki. Váltani bármikor válthatnál Z97-es lapra, ha egyszer úgy döntesz, hogy kell neked a tuning és egy k-s processzor, de addig csak egy aranytojáson melengetnéd magad.
Amúgy tápból inkább vennék valami normálisabbat. Akár egy egyszerű Thermaltake Hamburgot.
A tápot vesd el az nagyon nem jó, inkább vegyél valami minőségit!
FSP 550W Raider S 550 80+
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!