ATX Alaplapot vegyek vagy mATX?
Tudom,hogy az ATX nagyobb mint a mATX ,de kérdezem én aki(PC vásárlás előtt,minden ezres számít) fontos nekem az,hogy kicsit nagyobb legyen a lap és jobban el férnek a dolgok vagy,jobb a szellőzés ilyesmi? jelentős különbség van a 2 formátum közt ?
Mert nekem nagy szükségleteim nincsenek mert ami kell nekem az rajt van ezen is:Asrock B85M-HDS 15K
PCI-E x16 3.0 csatlakozó: 1 (GTX750Ti-nek)
USB 3.0 kimenet: 2
Memória foglalatok száma: 2 (16GB nekem bőven elég)
Ez meg az ATX amit kinéztem: Asrock B85 PRO4 20K
5K különbség van,de nem tudom megéri e!
Ja és megjegyezném,nem én szerelném össze a gépet hanem helyben ahonnan rendelem PCX-nél,szóval arra sem lenne gondom.(Igaz a GTX-et majd csak 1 hónap mulva rendelem meg hozzá,de ha 16x3.0 csatlakozó felület van akkor elvileg el is fér bent kényelmesen nem ? remélem r9 is mert későbbiekben tervezve van bele!
Köszi!
Ez majd segít, olvasd el! A kérdésedre a válasz is bent van.
Köszi,hát ebből azt szűrtem le,hogy tök mindegy ATX vagy mATX !
Mi az a SLI/CFX ? gamer pc-nél említette !
En 4 memoriaslotos mATXet vettem ATX hazba. Nem bantam meg, 1db hosszu vga rafer, toronyhutot is elbirja.
Ezen batran lehet sporolni. (En a gephazon sporolast bantam meg.)
"Igaz a GTX-et majd csak 1 hónap mulva rendelem meg hozzá,de ha 16x3.0 csatlakozó felület van akkor elvileg el is fér bent kényelmesen nem ?"
Fizikailag ugyanakkora az összes pci-e 16x csatlakozó, a kártya fizikai méretét csak a gépháznál kell figyelembe venni.
Az m jelölés az ATX előtt pedig csak arra utal, hogy kicsi(micro), tudásban nem feltétlenül van eltérés - ebben az esetben viszont nem csak ennyi a különbség, már a 4 memória slot miatt megéri a felárat szvsz. Arra viszont figyelj oda, hogy az olcsóbb lapnak 24+4 es tápcsatlakozó kell, a másiknak meg 24+8.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!