Pár konfig összeállítása?
5 konfigra lenne szükségem. Az irányadó a "gamer" címszó.
Szóval a legjobb ami lehet az adott keretekből.
0. Max 80.000 Ft
1. Max 120.000 Ft
2. Max 160.000 Ft
2. Max 180.000 Ft
3. Max 250.000 Ft
Monitor nem kell. :)
Ez a konfig a 3.-4. között van.
Asrock H97 Pro4
Intel Core I5 4460
2x4GB Kingston HyperX Fury Black 1600MHZ
Sapphire R9 380 4GB Nitro
Tharmaltake 530W Hamburg
WD EZEX 1TB 64MB.
Asrock Fatal1ty B85 Killer alaplap
Intel Core i5-4460 processzor
Sapphire R9 380 4GB DDR5 Nitro 11242-07-20G videokártya
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 memória
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó
Thermaltake 530W Hamburg W0392RE tápegység
Cougar Solution AF-2 számítógép ház
Összesen: 220 141 Ft
160k alatt felejtsd el a gamer szót. Amit írtam az egy erős középkategória. Lehet rajt faragni pár tízezret (-ssd, olcsóbb gpu, olcsóbb alaplap, gyengébb cpu, stb).
Igazából az elsőtől kezdődött, azonban eszembe jutott egy olyan kategória is, hogy max 80.000 Ft. Így nem volt kedvem már úra írni a sorszámokat, ezért beraktam 0-ásnak. Ennyi volna a titok rejtélye. Amúgy "nálunk" az 1 előtt van a 0, szóval még így se érhetné szó a ház elejét, maximum nem megszokott.
Szerintem a keret összegéből is kilehet egy olyan gépet hozni, ami a legjobban megfelel a játékokra. Szóval egy olyan gép ami az adott keretből a legjobban megfelel a célra.
Sok olyan ember van akinek tényleg ez a legjobb szórakozása itt. :) Elvégre az lenne a lényeg, hogy valaki kérdez, más válaszol. Kiírhattam volna 5 kérdésbe is, de nem volt kedvem várni, esetleg új fiókokat regisztrálni.
80 bol felesleges is kije lesz az a gep?
9eves ocsikeje? vagy hugicaje?
120 ert netan a low ot utod meg de gamernek nem igazan nevezheto idezojelben sem ""
160, 180 ert mar lehet atlagos jatekos gepet oszerakni
250 ert talan az idezojeles gamer legaljat osszelehet hozni
no persze sokmindentol fugg ez az egesz
irtak mar konfigot
ki tudod venni a vga t es a cpu t belole es olcsobbat (vagy dragabbat) tenni bele
ja hogy majd te eldontod melyik arsavban levot veszed meg?
ez nem igazan igy megy ha keplekeny a kereted akkor elobb biztositsd az osszeget es ami biztos abban iras ossze
de igazabol csak az alapokat kellene osszeiratnia mindenkinek ha egy atlagos gepet akar
alapok a cpu es vga n kivuli tobbi hardver
es ebben mar lehet varialni a cpu t es vga t barhova
persze ugy hogy tudod mit csinalsz...
no de ezt irtam vegulis az elobb is
Rengetegféleképpen lehet összerakni egy "gamer" gépet, ezért az áttekinthetőség kedvéért Csak MSI/Intel(1150)/Kingston/Be Quiet/NZXT kombinációnál maradok.
Ügyeltem arra, hogy mindig jó audiovezérlő legyen az alaplapba integrálva (ha van hangkártya lespórolhatod, halk és megbízható legyen a táp (ha nem zavar a zaj, akkor lespórolhatod), normális legyen a számítógépház (ha szereted gyakran tisztítani, lespórolhatod) és SSD-t is raktam bele (ha nem érdekel a sebesség vagy nagy tárhelyre van szükséged, lespórolhatod). Szóval emiatt enyhén alacsonyabb a teljesítmény, mint az adott árból kihozható, de legalább extrás. Azaz "gamer", különben nem lenne az.
1. -> csak használt gép jöhet szóba, különben abban semmi nem lesz "gamer", vagy csak félkonfig.
2.
MBO: MSI H81M Pro-VD
CPU: Pentium G3450
RAM: Kingston 4GB 1600MHz HyperX Fury
VGA: MSI GTX750Ti 2GB
SSD: Kingston 120GB HyperX Fury
PSU: Be Quiet! Pure Power 350W
Ház: NZXT Source 210
3.
CPU: i3-4170
RAM: Kingston 8GB 1600MHz HyperX Fury
VGA: MSI GTX950 2GB
4.
CPU: i5-4460
VGA: MSI GTX960 2GB
5.
MBO: MSI H97 Gaming 3
CPU: i5-4460
VGA: MSI R9 380 4GB Gaming
SSD: 2x (RAID0) Kingston 120GB HyperX Fury
Ház: NZXT Source 340 Fekete-piros
Egyébként meg az a jó a számítógép építésben, hogy olyan alkatrészeket használsz, ami neked valójában kell. Emiatt nincs értelme megkérdezni, hogy más milyet raknak össze, mert az igények eltérőek.
A tulaj nem számít, nem venni akarom. Szimplán egy feladathoz kellenek nekem ezek az adatok.
Csak hiteles információkhoz szeretnék jutni. :)
Az ilyen mértékű ársávokra különböző ok miatt van szükség, ami a kérdés szempontjából lényegtelen.
A lényeg, amiben igaz tévedtem, az adott árkategóriákon belül a legjobb gép. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!