Egy QWERTY (mechanikus) billentyűzeten valahogy át lehet "váltani" a gombokat magyarra? (több lent)
Mostanában tervezek venni egy új billentyűzetet,egy ilyenre gondoltam ,mert a barna switch se nem halk ,se nem hangos. CM Storm Trigger Z.
Viszont a gombok elosztása nem "magyaros" tehát nincs benne á-é-ő-ú-ó-ü-ö stb. ,valahogy meg lehet oldani,hogy magyar legyen?
#4: Szerintem "gomb" alatt a keycap-et, azaz a kupakot, avagy billentyűsapkát értette, amit a mechanikusoknál két mozdulattal (lehúz-rádug) ki lehet cserélni. Ha ez a helyzet, akkor rossz hírem van a kérdezőnek: magyar ékezetes keycap-et sehol sem lehet kapni. De ha megtanulsz vakon gépelni, teljesen mindegy, mi van írva a billentyűkre.
Egyébként a fenti billentyűzet nagyon-nagyon jó minőségű, csak ajánlani tudom.
#7: Hogyhogy "nincs rá hely"? A normál billentyűk egyforma méretűek, nyelvtől függetlenül.
ANSI kiosztással is megvan minden ékezetes betű, egyedül az Í betű macerás (ALT GR+i, ALT GR+j), de én már annyira megszoktam, hogy jobban kézre áll, mint a sima í billentyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!