Melyik lenne jobb választás? SSD / HDD
Sziasztok!
Összeállítottam egy gépet, azonban nem tudom, hogy csak SSD / csak HDD legyen benne. Sajnos így is szűkös a keret, ezért csak egyet választhatok.
Szóval ezek közül kéne döntenem:
Kingston HyperX Fury 240GB SDD
WesternDigital 1.0TB BLACK (FZEX) HDD
A gépet játékra használnám.
Melyiket lenne célszerűbb választani először?
Abból kiindulva, hogy a mostanában megjelenő játékoknak nem ritkán 30-40 GB -os telepítőik vannak, így a HDD a nyerő. Mert egy SSD -t hamar televágnál vele.
Az SSD viszont egyértelműen felgyorsítja a rendszert. A felhasználó élményen rengeteget dob.
A legokosabb az lenne ha mindkettőt vennél, SSD -t a rendszernek, HDD-t pedig a játékoknak/adatoknak. Mindkettő belefér az árba, ha olcsóbbat veszel.
Értem, köszi.
Mondjuk egy 120GB-os HyperX Fury SSD elég lenne a rendszernek, meg pár alap programnak?
120GB SSD-nél mennyi a ténylegesen használható hely? Azért, mert pl. az 1TB-s merevlemez se pontosan 1TB, hanem ~ 930GB-ot lehet rá pakolni azt hiszem.
hát ha játékra építesz gépet, akkor a kettő közül mindenképpen HDD.
Ha megnézzük az új játékok telepítőit, akkor meg is van a válasz, hogy miért.
Nem ritkák a 40-50-60gb-s játékok mostanában.
Csak, hogy pár példát említsek az én gépemről:
BF4 Premium 62gb
Assetto Corsa pár moddal: 40gb
Dragon Age Inquisiton 45gb
Egyértelműen kevés a 240-es SSD.
Esetleg egy 1tb WD Blue EZEX és egy 120-as ssd.
De ez a kombó egy kicsit drágább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!