SD kártyánál hány Mbits/sec-es értéket kell néznem, ha azt akarom, hogy tutira képes legyen fullHD-s videot rögzíteni?
Nagyon eltérőek a vélemények, volt aki azt mondta, hogy class4-es is elég, de ez bizony nekem akadozott, aztán a Class 10-essel már nem.
De a class 10-es is ahogy látom típusfüggő, mert pl hiába class 10-es egy Kingston és egy Sandisc, tök más Mbit/sec értékkel dolgozik, sőt, még a Sandiscen belül is láttam, hogy mindegyikre class 10 volt írva, ugyanakkor eltérőek a Mbit/sec értékek....
Szóval akkor melyik az az érték, amitől felfelé már biztosan akadásmentesen rögzít full HD-s videot?
Akkor most hogy van ez?
Az sem mindegy, hogy milyen formátumban vesz fel, mert a MotionJPEG vagy az AVCHD több helyet foglal, mint pl. a h264 (avc), így több adatot kell felírnia a kártyára adott idő alatt.
Biztosat csak tesztek olvasásával lehet mondani, de abszolút győztes ritkán van, pl. ami a nagy fájlok kezelésében jobb, az a kisebbeknél rosszabb vagy van egyforma írás és olvasási sebességő, olyan is, amelyiknél az írás kicsit jobb (bár ez ritka), a legtöbbnél az olvasás gyorsabb.
Ha neked fullhd videófelvételhez kell, akkor olyat a legjobb venni, ami gyorsan tud írni nagy fájlokat.
Mekkora bitrátával akarsz rögzíteni?
G.
hát nem tudom, sztem sok kérdés merül itt fel.
akkor hülyeséget írok, ha pedig úgy emlékszem, láttam én 150 MB/s-es írási sebességű kártyát? ez lehetetlen?
egyébként fullHD-ban rögíztő kézikameráról van szó, annyira azért nem tömörít, valóban kiválaszthatom, hogy AVCHD vagy MP4-ben rögzítsen. csak azért arra is emlékszem, hogy bizony voltak komoly problémák egyes kártyákkal. Vagy akadozott a felvétel, vagy jobbik esetben csak késett a hang a képhez képest. aztán vettem egy olyan kártyát, ami állítólag a class 10 felett van, de nincs rajta class jelzés, hanem csak egy római I-es van, és ezzel végül megoldódott a probléma, ez már simán tudja írni. De nem ismerem ennek az írási sebességét (és az olvasásit se, semmilyen MB/s adat nincs rajta feltüntetve). Akkor az I-el jelölt kártyák ezek szerint már kifejezetten alkalmasak a fullHD -ra? (akkor az I-es jel a class 10 feletti értékeket jelöli? ).
Bár h jól rémlik, az AVCHD még ezen is akadt, szóval létezik olyan kártya is, melyik II vagy III jelzéssel van ellátva? és ezeknek mekkora az írási sebessége? (erre akkor azt mondták, h ez a csúcs, na de és a 4K-s videokat akkor mire kellene rögzíteni, ha már ezen is akadozik a fullHD amikor AVCHD-ben van?
Mondanátok pontos írási és olvasási sebességeket, amelyek minimumként szükségesek? mert így nagyon nincs fogalmam arról, mit is kellene vennem ? :(
Nem tudom sajnos, hogy ezt hol tudom megnézni.
Akkor szvsz. neked class 10-től minden jó.
G.
Azé' a Class10 elég konkrétan fogalmaz: Legalább 10 MB/s-es írás. Az meg a kérdezőnek jó eséllyel elég lesz.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!