Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire jó a 22x-es, de akár a...

Mire jó a 22x-es, de akár a 16x-os DVD-írási sebesség?

Figyelt kérdés
Infós vagyok, és egyszerűen nem értem, hogy miért jó 22x-esen, vagy épp 16x-osan megírni egy lemezt? Az asztalik többsége talán nem is fogja olvasni, ha film, és a saját meghajtód sem sokáig, és persze az sem biztos, hogy normláisan sikerül az írás, Akkor meg minek? Lehet, hogy pihent ez a kérdés, de százszor pihentebb marhaságokat is kérdeztek itt már :)
2010. márc. 18. 19:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%

Hat, talan arra, hogy gyorsabban kesz a lemez iras?

Amugy, ha vacak dvdiroval, vacak lemezre irsz igy, ertheto, hogy nem olvassa aztan semmi, de amugy normalis eszkozokkel _nem lehet_ semmi gixer tole.

2010. márc. 18. 19:37
 2/12 A kérdező kommentje:
Próbáld meg egyszer egy így kiírt filmet asztali lejátszón lejátszani...
2010. márc. 18. 19:52
 3/12 anonim ***** válasza:
44%

a türelmetlen, mindig rohanóknak..

aztán meg itt sírnak, hogy nem olvas az optikai lemez olvasójuk és szidják a lemezt, meg a gyártóját.

MINDEN lemezt a lehető legalacsonyabb (1-4x)sebességgel, utólagos fájl ellenőrzéssel írok! (Pioneer hardver, BurnAwere Pro és Burning Studio szoftverrel) eddig még problámám nem volt a lejátszásnál, mind egy, milyen készüléken játszottam vissza.

2010. márc. 18. 20:04
 4/12 A kérdező kommentje:
Énis kb Hozzád hasonlóan gondolkozom, ezér tis tettem fel a kérdést, szarintam marhaság. Egyszer írtam 8x-osan egy 100MB-s avit, mikor nem volt nálam pendricve, és rohantam. Egy elcseszett DVD-re írtam, ami már amúgy sem volt ép, de nem zárta le a hiba után, így lehetett még rá írni. A célom az volt, h haveromnál másik gépen egyszer fel tudjuk másolni, aztán kukáztam is ki a lemezt, na kb ennyit ér a gyors írás...
2010. márc. 18. 20:58
 5/12 tamasoft ***** válasza:
Ez is egy megközelítés, de minden meghajtónak van egy natív írási sebessége, amin a legjobban működik. Azon kell írni mindig. Se lassabban, se gyorsabban. Néha lehet a lassabb is rosszabb. 10 éves tapasztalatom van róla. pl. ha DVD íróval írok CD-t, azt mindig maxon (32x) teszem, mert nálam úgy biztosan hibátlan lesz. A DVD-t pedig 8x sebességgel - nekem most egy LG-m van. Ki kell tapasztalni minden írónál, mi a jó neki.
2010. márc. 18. 21:36
 6/12 A kérdező kommentje:
Ez érdekes, mert egy író be van kalibrálva a média fajtájától függően (-R, +R, RW, RAM, stb) adott sebességekre. Ezeket bővíthetik a firmware segítségével utólag is, de biztos, hogy nem csak egy sebességen ír tökéletesen, errő lmár olvastam régebben...
2010. márc. 18. 22:38
 7/12 anonim ***** válasza:
70%

"MINDEN lemezt a lehető legalacsonyabb (1-4x)sebességgel, utólagos fájl ellenőrzéssel írok" - ahha igen, mert még soha életedben nem csináltál adatmentést, péntek szombat átlag 50DL DVD MINDEN héten! +a db mentés de az más tészta

Otthon is 16X sebességel írom a filmeket, mert lehet. Az írjuk a lemezeket 4X-esen, mert akkor örökké jó lesz egy hülyeség. Jó alapanyag és jó író kell.

2010. márc. 18. 23:17
 8/12 anonim ***** válasza:
Ugyvan, leirom megegyszer, hogy az infosok is megertsek: Jo iro, es jo alapanyag kell. Es mondjuk asztali dvd lejatszoban sem hatrany, ha jo, ha mondjuk hasznalni is akarjuk...
2010. márc. 18. 23:48
 9/12 anonim ***** válasza:

[link]

Nem minden esetben a leglassabb írás adja a legjobb eredményt, sőt. Én mindent 8X-osan írok Verbatimra és semmi gondom. Fejlődni, fejleszteni csak előre lehet hátra fele semmiképpen, ahogy jön a blue-ray, simán kiszorítja a DVD-t ha nem lesz legalább arra jó, hogy gyorsan néhány gigát kimentsek egy lemezre.

2010. márc. 19. 08:27
 10/12 anonim ***** válasza:
08:27: Es azert ne feledjuk, az a cikk majd 3 eves, ami a szamitastechnikaban 1.000 ev... Szoval. :)
2010. márc. 19. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!