Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik videokártya jobb?

Melyik videokártya jobb?

Figyelt kérdés

[link]

ASUS GeForce GTX 970 OC DirectCU II 4GB GDDR5 256bit PCI-E

Sapphire Radeon R9 390 NITRO Tri-X 8GB GDDR5 512bit PCI-E

2015. nov. 1. 09:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
94%
R9 390 NITRO
2015. nov. 1. 09:29
 2/20 anonim ***** válasza:
Gtx 970
2015. nov. 1. 09:53
 3/20 anonim ***** válasza:
94%
390 erősebb , jobban megéri.
2015. nov. 1. 09:55
 4/20 anonim ***** válasza:
Mindkettőnek megvan a maga előnye. Önmagában a teljesítményük azonos, de a GTX970 csak 3,5GB VRAM-al rendelkezik, azaz problémás lehet későbbi játékoknál magasabb felbontáson (de nem vagyunk jósok!). Ezzel szemben az R9 390 fogyasztása sokkal nagyobb, illetve kevésbé jobb a support és a sapphire esetében kevesebb a garancia is.
2015. nov. 1. 10:01
 5/20 Trevor. ***** válasza:
Mindkettő teljesen jó, egyikkel sem lősz mellé.
2015. nov. 1. 10:20
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

R9 390

+Alapból erősebb 5-10%-kal mint a GTX 970,tuningolva hozza a 980-at

+8GB vRam

+Tudja az async computeot (a DX12-nek egyik legfontosabb eleme)

+Tudja preempciót (durvaszemcsés preempció,a VR-t sokkal élvezhetőbbé teszi)

-Többet fogyaszt mint a GTX 970,de nem mondanám hogy annyira sokat fogyaszt

-Néha trágya driverek,de mostanában nem olvastam sok panaszt róluk (nekem még egyszer sem volt gondom az AMD driverekkel)

GTX 970

+Keveset fogyaszt

+Jobb driverek

-3,5GB vram

-Nem tudja az async computeot

-Nem tud semilyen preempciót

Én mindenképpen a 390-et venném,de nem mindegy hogy melyik típust.A Gigabyte,Asus DC2 kerülendő,MSI,Sapphire ajánlott.

2015. nov. 1. 10:54
 7/20 anonim ***** válasza:
54%
R9 390
2015. nov. 1. 11:03
 8/20 anonim ***** válasza:
67%

Elmondom én akkor hogy mi van :3

Nem pártolom egyiket sem, semlegesként írok mindkettőről.

A teljesítményük szinte ugyanaz, de az R9 390 teljesítményben jobb. Akár 80 vs 100 FPS különbség is meglehet ebben az arányban (100 az AMD nél). Az 512 bites memória és a 8GB VRAM megteszi a hatását, jó teljesítményt ad, és ezáltal eléggé stabilan adja az FPS t. Igaz hogy a 2K, 4K monitorok felbontása miatt szükség van nagy VRAM ra, mivel a textúrák, stb a mai játékoknál sokat esznek meg. Bár ha 1K n tolod (1080p), oda 3 GB VRAM, max 4 GB elég bőven. RAM od legyen hozzá min 12 GB és zökkenőmentes a gameplay.

A GTX 970 szintén baromi erős kártya, sokmindent támogat ami segíti a játékélmény fokozását (VXGI, PhysX, MFAA, DSR), illetve az nVidia még pár dologgal támogatja a realisztikát, mint például az nVidia HairWorks, és a speciális nVidia beállítások a játékon belül. 256 bites memóriainterfésszel úgy gondolhatjuk alacsony a teljesítménye, de gondoljunk bele, a GTX 960 csupán 128 bites, mégis eléggé nagy teljesítménye van. 4GB VRAM ja valóban csupán 3.5 GB, de 1080p n szerintem nyakig elég (2K, 4K nál már gondolom nagy különbség lenne egy 6-8 GB s kártyával szemben).

Ha 1080p játékra kell, én a GTX 970 et javaslom, mert szemmel nem látható lenne a különbség, de minőségben sokkalta jobb az nVidia, míg ha nagyobb felbontásra kell, azt javaslom az R9 390 et vedd, mert magas felbontáson elég szép FPS t produkál, és a beállításokat is kb fullra lehet tolni vele anélkül hogy bedobja 30 FPS alá.

Összességében mindkettő egy helyen van, de az nVidia a minőségben örök verhetetlen, az AMD pedig a teljesítményben. (Bár nem az AMD tulajdonában van a világ legerősebb kártyája, a GTX TITAN X, azért ők is próbálkoztak vele (R9 FuryX azzal a gyönyörűséges HBM el), csupán a 2 ik helyre jutottak a GTX 980 TI mellé).

Tehát ha a minőség fontosabb, GTX 970, ha pedig a teljesítmény, akkor R9 390.

Személy szerint ha lenne rá keretem, én a GTX 970 et venném, engem a minőség érdekel jobban. Akinek a realisztikus érzés abból ered hogy magasabb FPS en működik a játék, neki AMD kell :)

2015. nov. 1. 11:33
 9/20 anonim ***** válasza:
64%

Én a 390-et választanám.

Pár nvidiás játékban elmarad a 970-től, de ezekre is sokszor van megoldás (pl tesszellációt lekorlátozod driverben pl 4x-esre, nvidia gameworks elemek kikapcsolása ahol csak lehet stb).

8gb vram, ami felesleges, de még mindig jobb, mint a másik kártya 3,5+0,5 gb "megoldása".

Jelenleg ez FHD-ben még nem igazán jelent gondot, később meg nem tudjuk mi lesz.

Fogyasztani jóval többet fogyaszt, szóval fontos a megfelelő tápegység kiválasztása. Egy FSP Raiderrel nem lősz mellé.

2015. nov. 1. 11:38
 10/20 anonim ***** válasza:

Amiker írtál majdnem mindnek megvan az AMD-s megfelelője DSR-VSR,Hairworks-TressFX.Nekem inkább jobban fusson a játék mint hogy szebb legyen pl.a Witcher 3-ba is bekúrták a 64X-es tesszelációt (aminek semmi értelme)a HW-be aztán csak megfelezi az FPS-t.

2015. nov. 1. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!