Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Geforce 210 videokártya DVI...

Puritan kérdése:

Geforce 210 videokártya DVI kimenete miért nem működik?

Figyelt kérdés

A problémám a következő:

Föltettem a Win7 64 bites változatát. Analóg módban a képernyőfelbontás beállításakor az 1280x800 lenne az ideális, de a monitoron vagy körben széles fekete sávok vannak, és arányos a kép, vagy alul-felül fekete sáv, és a kép oldalra nyújtott. Gondoltam megpróbálom DVI kábellel csatlakoztatni a monitort. A gép elindul, de a monitor sötét marad, és néhányszor tesztel az analóg, és digitális mód között, majd megjelenik a nincs jel felirat.

Még soha nem használtam DVI módot, ezért erről semmi tapasztalatom.

XP alatt analóg módban gond nélkül működött, Win7 32 biten is, de 64 biten nem. Videokárty drivert próbáltam a telepítőlemezról és a Geforce oldalárol letöltött 64bitest is, de semmi változás.

Egyelőre a DVI problémára keresek megoldást, hátha az segít. Azon kívül, hogy bedugom a DVI kábelt, kell még valamit tenni?

Videokártya: Geforce 210 1GB ddr3

Monitor: Samsung B2230

2015. okt. 30. 22:52
 1/4 CspCsj ***** válasza:

Ha sima B2230 van:

[link]

Ezen nincs DVI aljzat, így átalakítóval dugtad rá?

A DVI-D csatlakozón nem ad ki analóg jelet, így ez lehet probléma.

Vagy B2230H van?

[link]

Ezen van mindenféle csatlakozó. Elméletileg elég bedugni, ha csak a DVI van bedugva a gépbe bekapcsoláskor akkor azon kellene képet adnia. (ha az analóg is be van dugva, akkor lehet, hogy csak azon ad jelet, amíg az nVdia Vezérlőközpontban be nem állítod a többképernyős módot)

2015. okt. 31. 08:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Megnéztem a monitor hátán az apró betűket,B2230W apontos típus. DVI csatlakozó van rajta, de Hdmi nincs. Rendes DVI kábelt használtam, és biztosan jó, mert a munkahelyemen működött.
2015. okt. 31. 12:32
 3/4 CspCsj ***** válasza:

Ha XP és Win7-32bit alatt is jó, akkor nem hardveres hiba, hanem driver gond lehet.

Próbálj több régebbi driver verziót, amelyik beválik azt mentsd el későbbre.

2015. okt. 31. 18:32
 4/4 A kérdező kommentje:

Rájöttem!!!!

:-))))))))

1. Valószínűleg a monitor digitális része rossz, mert a fiam gépével, másik videokártyával sem érzékel digitális jelet. Vagy csak dísznek tették rá samsungék a DVI csatlakozót, bár ezt nem tartom valószínűnek.

2. Analóg módban sikerült beállítani a helyes képernyőfelbontást. :-)

Elindítottam a gépen az XP-t, mert egy külön partíción természetesen megtartottam. A monitor info funkciójával megnéztem a jó kép paramétereit.

Ez volt:

1280x800

49,7 kHz

60Hz

NP

Elindítottama Win 7-et. Ismét megnéztem a paramétereket. Az egyik érték nem stimmelt. 64.5kHz volt. Nem igazán értem, hogy mi ez, de nem is ez a lényeg. Bementem az Nvidia vezérlőpultba, és a videokártya beállításai között addig turkáltam, amíg találtam egy manuális módot, ahol minden egyes paramétert külön meg lehet adni. Beállitottam a 49,7 kHz-et, és csodák-csodája!! jó lett.

:-)

Azért köszönöm a segítséget, és a pozitív hozzáállást!!!

2015. nov. 1. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!