A számítógép indításkor van, hogy elsőre, van, hogy 10+ alkalomra indul el. Újraindításkor már minden oké, akkor rendben újraindul. Mi okozhatja a jelenséget?
A számítógép: HP xw4400 workstation.
Ilyenkor a Power led világít, a HDD ledje is kb. 3 mp-ig, és a DVD is dolgozna, de a monitoron nem jelenik meg semmi, még a BIOS képernyője sem, nem jut el addig.
Frissítettem a BIOS-t 2.02-ről 2.07-re, utána kezdődtek a gondok, konkrétan a másnapi induláskor.
(És amiért a frissítés történt:
1: az eredetileg benne lévő 2x1gb memóriát kicseréltem 4x1gb, előírás szerinti, szintén HP, teljesen egyformára, de ezt követően heti 1-2 alkalommal menet közben memória problémával leállt, hasonlóan a kék halához.
2: történt egy tápegység csere is 2 hete, egy ugyanúgy gyári HP 460W 80+ került az előd helyére.
3: múlt héten egyszercsak nem indult, csak csipogott, memóriaproblémát jelzett. Úgy sem volt hajlandó indulni, ha kivettem minden memóriát belőle (!), majd visszatettem az eredeti 2 db memóriát és azokkal rendben indult. Ekkor kivettem az elemet, visszatettem a 4 db új memóriát, azóta rendben működött.
4: kiderítettem, hogy van frissebb BIOS, ezt annak rendje szerint meg is kapta.)
Vélemény?
Azt mondanám, hogy próbáld a v02.05 (SP41392) BIOS verziót, de sajnos a hivatalos oldalról töröltek minden régebbit.
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp41001-41500/
v02.07 (SP51215)
v02.06 (SP42912)
v02.05 (SP41392)
v02.04 (SP37597)
Esetleg BIOS frissítés után szokták ajánlani a gyári alapértékek visszaállítását is. (System Defaults?)
Időközben a gyári alapértékek visszaállítása is megtörtént, de nem változott semmi.
Tegnap elsőre indult, ma 13 volt a nyerő. :)
De általában 5-6-ig be szokott indulni.
Hol lehet szerinted beszerezni a korábbi bios verziókat? :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!