Melyik processzor vállalat lesz kimagaslóan jobb a jövőben? Az Intel vagy AMD?
Ezt most így nem lehet megmondani, az AMD több éve folyamatosan veszteséges.
Az intelt pedig az ARM procik fenyegetik, mivel egyre kevesebb számítógépet vesznek az emberek, és egyre több táblát/telefont. És hiába van intel proci táblába, azon egy centet nem keres az intell, sőt, kb ingyen adja a gyártóknak
#1 Azért ezt így nem mondanám. Igen akiknek az informatika a posztolásnál kezdődik és a lájkolásig tart azok lehet áttérnek a tabletekre és telefonokra. Egyéb esetben sem a tablet, sem a telefon nem fogja tudni teljes egészében helyettesíteni a laptopot, kivéve, ha teljes értékű oprendszert, nagyobb kijelzőt, normális magyar qwertz billentyűzetet és minimum 500GB-s tárhelyet kapna. De akkor már laptopról beszélünk, nemde?
Az asztali gépekről nem is beszélve: teljesítményben nem veheti fel a versenyt, hiszen egyiknél a hordozhatóság, másiknál az erő a lényeg.
Volt 1-2 év mikor mondtak ilyen marhaságokat, hogy majd a mobil kiszorítja a laptopot és az asztali gépet, de ez teljesen nyilvánvaló hogy nem fog bekövetkezni soha. Szükség van asztali gépekre, laptopokra és mobilplatformra is. Mindegyiknek megvan a maga helye és nem tudják egymást leváltani. (szerintem ezzel nem is kéne erőlködniük a gyártóknak...)
Megnézném ahogy az orvos asszisztense érintő képernyőn szenvedi be a dos-os programba a betegek adatait: [link]
Vagy mikor a fotós tableten fogja futtatni a photoshopot és majd a mikrousb-be dugja be a képernyő kalibrálására szolgáló eszközét...
Vagy mikor a telefonjával akarja használni a fogorvos a röntgengépet (amihez csak xp-hez készült driver)...
Vagy mikor Marika az ügyvéd titkárnője érintőképernyőn fogja begépelni a szerződéseket...
Vagy mikor az építész Autocad-et (vagy Archicad-et) próbál meg ARM környezetben használni...
Vagy mikor Pistike megpróbál CS-zni egy mobilon...
és akkor a programozókat nem is említettem.
Szóval lássuk be, még az elképzelés is vicces lenne! :)
Nem azt mondtam, hogy kifogja szorítani a rendes gépeket a hordozható cuccok, csak annyit mondtam, hogy több táblát/telefont fognak venni mint számítógépet.
És sajnos sok embernél a számítógép használat megállt ott, hogy lájk, hírek, lájk, szelfi, chat, arra meg felesleges egy többszázezres gép. Vagy ha használnak is gépet akkor arra jó az 5-10 éves is, mert max évente egyszer-egyszer kel megnyitni valami flash cuccot, vagy excelt.
A játékosok nagyrésze konzolt vesz
#3 A szelfiző-lájkolók eddig se voltak célközönség szerencsére. Telefon helyett kompakt fényképezőgéppel csinálták a képeket és megosztás helyett cd-n és fotóalbumokban terjesztették a családi képeket az ismerősöknek. (De szép is volt, mikor még nem dugták a pofámba másfél percenként, hogy épp hova mennek elszórni a pénzüket... na de ez már egy társadalmi probléma, nem akarok ennyire elkanyarodni.)
Szóval inkább úgy mondanám, hogy bár nőtt a mobilpiac kereslete, de nem az asztali pc-k rovására szerintem.
A konzolos dologban igazat adok - mivel nem játszok - így fogalmam sincs, hogy a mai játékosok min szoktak játszani. Lehet igazad van, bár azt mondják PC-n szebb a grafika és soknak az is számít.
Mindenesetre abban biztosan egyetérthetünk, hogy ezt a kérdést nem lehet megválaszolni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!