11.6" vagy 14" laptop?
Szeretnék venni egy 2. laptopot amit munkába tudok vinni vagy ha megyek valahová. Netezés, filmezés, word, excel, access-t használnék rajta.
11.6" = 29,5cm
14" = 35,5cm
Az a 6cm különbség kijelzőben sokat számat?
#2 14"-os kijelzővel már vannak jól hordozható darabok.
Nem is annyira a kijelző mérete, hanem a felbontása számít. Sok függ attól is, hogy menniyre jó a szemed, hogyan viszonyulsz a kicsi betűmérethez.
Filmnézésre szerintem mindegy, a netnél én jobban szeretem, ha sok sort láthatok egyszerre, az Office alkalmazásoknál meg nekem a fullHD is kevés.
A méret inkább a teljesítményt és a hűtést, billentyűzet máretét, csatlakozók számát befojásolja.
A mostanában kapható 11.6 colosok vagy olcsó low-end vackok, kifordítható éerintéképernyős gépek, vagy normálisabb szubnotebook-ok.
Netbook-ok szerencsére kihaltak.
14 colos kb olyan használatra mint egy 15,6 colos, de könnyebb és vékonyabb.
Milyen árban gondolkozol?
Amire te szénod egy használt HP Elitebook 8460p tökéletes lenne.
Kompakt, masszív, stapabíró, megbízható és 100k alatt van használtan.
#7 Az egy olcsó gyenge műanyag vacak ross minőségű kijelzővel.
Én lagalább Asus Vivobook S301LA-ta ajánanék kompakt Asus notebook-ok közül, vagy egy 4gb RAM-mal szerelt tablet-et pl. T100HA, TP200SA.
Akkor használtat vegyél. Ennyiért új gépet venni pénzkidobás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!