Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem jó a videókártya?

Miért nem jó a videókártya?

Figyelt kérdés

A régi VGA-m típusa: ATI Radeon HD 4650, az új amit be szeretnék tennie egy Nvidia GTX 295. Mikor beteszem a foglalatba az új videókártyát, elindul a gép,világít a videókártya, de nem jön be semmi..még a biosz sem.

Miért van ez?

Frissitenem kellene a bioszt?

Válaszokat köszi!

2015. okt. 27. 09:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Biztos hogy a helyén van a kártya ?
2015. okt. 27. 09:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, de mintha nem is érzékelni a monitor hogy csatlakoztatva van.. Nem tudom miért lehet ez.. Vízhűtéses a kártya,de anélkül probálgatom..az csak nem lehet baj ,ugye?
2015. okt. 27. 09:38
 3/8 anonim ***** válasza:

A 4650 kb 150 wattot fogyaszt.

A GTX295 289 wattos.

(Igen, egy kazán - [link] )

Nem bírja el a tápod, ennyi az oka.

2015. okt. 27. 09:48
 4/8 A kérdező kommentje:

Értem! Köszönöm!

Tudnál valami jó,megbízható tápot mondani? Amivel működni fog,és nem túl drága? (+rálehessen csatlakoztatni egy kis szivattyút,mivel vízhűtéses a kártya)

2015. okt. 27. 09:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Ahhoz pontosan ismerni kell a géped fő fogyasztóit. A vga-t már tudjuk. Milyen processzor van az alaplapodon?
2015. okt. 27. 10:05
 6/8 A kérdező kommentje:

Processzor: AMD Anthol II x2 240 (max TDP. 62,1 W)

Egyébként nem értem miért nem bírja el, mikor a tápom ha jól tudom 500 W.

Biztos ez a hiba?

2015. okt. 27. 11:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen. Pl egy 500 wattos gagyi/belépőkategóriás (csak hogy polkorrekt legyek) táp a 12 voltos vga ágon lehet, hogy 200 wattnál többet le sem tud adni - sok ilyennel találkozni. HKC, Modecom, N-tech, LC-Power, kínai és román alsókategóriás tápok tömkelege van a piacon, amik ajtótámaszra jók, másra csak korlátozottan.

Egy FSP, Zalman, Chieftec tápegységet 500-550 wattos kivitelben már kapsz 14000 ft tájékán. Talán még Antec is akad. Ezekre már rá lehet bízni nyugodtan az egyszerűbb konfigurációkat. Arra figyelj, hogy a gyártó oldalán nézd meg, mennyit tud leadni a 12 voltos ágon, az megy ugyanis a vga irányába. Ugye a 300 wattos fogyasztás miatt egyértelmű, hogy mekkora értéket kell ott nézni, 300-nál nagyobbat.

2015. okt. 27. 13:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Kőszi!
2015. nov. 24. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!