Tényleg igaz hogy az alaplap könnyen meghibásodhat?
Ez erősen relatív, de pl. ha a hátlap mögül hiányzik egy távtartó, ezt te nem veszed észre és mégis becsavarod, könnyen lehet, hogy úgy megsérül, hogy már viheted is papírnehezéknek (jobb esetben csak gyorsan korrigálni kell a hibát, ki kell csavarozni, hogy visszaálljon eredeti helyzetébe és már használható is). Ha jól van behelyezve, akkor leszámítva azt, hogy egy-egy kondi elszállhat, maximum egyéb hardveres hiba tud végezni vele, pl. táp túlfeszültséget okoz, vagy videokártya szétégeti a sínt.
De félretéve azt, hogy valaki ügyetlen, vagy pedig egyéb hardverből származó hiba következik be, nem nevezném sérülékenynek.
Régi gépemben 10+ éves az alaplap és egyedül a kondenzátorok többsége púposodik, de még azok is működnek. Ha egyszer berakod és évekig a helyén van, akkor nem lesz egyhamar baja.
Processzor már csak a működési elve miatt is sokáig bírja.
Engem meg egyszer úgy megbaxott az áram, mikor hozzáértem az alaplaphoz, a gép be volt kapcsolva, hogy repültem hátra egy jó métert :D
Azóta csak óvatosan közelítek felé.
Még a Pci-exprexx X16 slot végén lévő kis pöcköt könnyű letörni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!