Szerintetek ez a PC konfig hány FPS-sel vinné el a CS:GO-t?
-AMD Quad Core FX-4300 (3,80Ghz) processzor
-8 Gb DDR3 RAM, 1TB HDD
-AMD R7 370-OC 2GB VGA, Samsung CD/DVD-író
Akkor az nem az FPS szám miatt volt, 60 FPS-el még a vérprofik el eljátszanak.
Esetleg azért mert a hirtelen rántásoknál (rántott hús most éhes lettem) beesett az FPS.
Ugyan ez van suliban is, ott olyan szarok a gépet, hogy az 1.6-ot se viszik rendesen pedig az még egy krumplin is elmegy, rá akarom rántani az emberre erre beakad a kép.
~24 fps körül van, amikor az agy már folyékonynak látja a képsort. DE ez nem jelenti azt, hogy ne tudná megkülönböztetni a 24 fpst a 60 fpstől. Vagy a 144 fpstől. Vagy a 800 fpstől. Ha a monitor képes 144fpsre, akkor megéri 144fps-t elérni. Minél több van, annál természetesebb képet ad és játékokban is segít. Példa:
1 fps-el másodpercenként egy képet látsz, azaz legrosszabb esetben a fal mögül kibukkanó ellenfelet 999ms késleltetéssel veszed észre. Na ilyen esetben jelentős a különbség, ha emelkedik az fps. 60 fpsnél legrosszabb esetben 16ms késleltetés található (1000/60), 144Hz-nél ez 6msra csökken. Profi játékosoknak számít a bolhafingnyi -10ms, másnak nem.
Aki tud angolul annak ajánlom ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=hjWSRTYV8e0
Látni fogsz különbséget 60 és 300 fps közt a videóban az ember elmondja hogy miért.
Ebben az esetben oké, de az emberek 95%-a még a 60Hz-es monitorokat használja, szóval mindegy, a 120 FPS az már pont elég akkor, de én ilyen dolgokat nem tapasztaltam, csak épp egy ici picit a monitor váltásommal, a 16ms-es monitort cseréltem egy 8ms-es TV-re, ugyan úgy 60Hz-en megy, és semmi probléma nincs belőle, egy kicsit gyorsabbnak tűnt el használatnál, meg kicsit előbb tudok reagálni az ellenfélnél (mondjuk a pontosságom már más kérdés még nem állt rá a kezem), de az előbbi videóban említett dolgoknak leginkább akkor van ténylegesen értelme, ha a monitor "késleltetése" (ahogy a videóban fogalmaz) 8-5ms alatt van, tehát az ilyen 1-2ms-es monitorokról van szó.
Most félre értés ne essék, nem 60FPS-el tolom, igaz maximális beállításokkal 2560x1440-ben tolom CS-t ilyen átlag 160FPS-el de nekem a jelenlegi szintemen nem is kell több, majd ha tényleg kezdek belejönni akkor minden pontosítani kell 100%-ban hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!