Alaplap, processzor vagy HDD hiba?
Gép:
CPU: Fx-8320
Alaplap: asus m5a78l-m lx v2
Táp: Chieftec CTG-750
VGA: HD7870
Ha 2 magot letiltok a 8-ból, akkor néha, ha pl. valami nagyobb erőforrás igényű játékkal játszok, akkor újraindul a gép. Ha mind a 8 mag aktiválva van, akkor egy mozillától is újra tud indulni. Semmi BSOD, csak egy "klikk" hang a gépből (HDD), majd újraindul. SMART teszt szerint rendben van, CHKDSK szerint sincs hiba. a HDSentinel az Overview tabon ezt írja:
Problems occurred during the spin up of the disk 1 times. This can be caused by the disk itself or huge power load (weak power supply).
1 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
Problems occurred between the communication of the disk and the host 1408 times.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.
Ez már a 3. PSU-m, biztos nem ez a baja. Voltam már vele pár szerelőnél, egyik se tudott mit mondani. (ja, de 2000 Ft lesz, hogy átnéztem... :) ) Valami tipp, hogy mi lehet a hiba? Többször megkérdeztem már itt, mindig a PSU-t mondták, de több fajtát is próbáltam már, sose jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!