Monitor csere érdemes lenne?
Hát nem tudom.
Én nagyon sokáig használtam TN paneles monitorokat.
Most egy PLS panellal szerelt Samsungom van.
Semmi pénzért nem cserélném le TN-re, és nem is akarok soha többet TN-t használni.
120-144hz-nek akkor van értelme, ha annyin futtatod a játékot.
De ezeknek inkább olyan játékokban van értelme, mint mondjuk a CS:GO. Ha nem játszol ilyen játékokkal, akkor szerintem teljesen felesleges. Pl egy Lol-hoz, Witcher 3-hoz totál felesleges, de ez magánvélemény. Én maradnék az IPS-nél.
A monitor alapvetően nem a beleépített panel miatt jobb számítógéphez megjelenítőnek, hanem mert más jellegű elektronikával szerelt, mert mások a tervezési szempontok.
Egy tv-nél elsődleges szempont a sugárzott/kábelen továbbított adatfolyam minél szebb megjelenítése (ahol pl. nyilván lényegtelen, hogy mennyit késik a megjelenített kép a beérkezéshez képest), és azámítógépe csatlakoztathatósága csak egyfajta extra.
Ezzel szemben a monitorokat arra fejlesztik, hogy a videokártya által küldött jelet minél hamarabb megjelenítse azokkal a paraméterekkel, amiket a kártya biztosít.
(Legalábbis nagy vonalakban és konyhanyelne.)
Ha sok pénzt készülsz kiadni, semmiképpen ne vegyél TN paneles monitort. Most a sok herzes képfrissítés meg a G-Sync az aktuális sláger, de erősen túlárazottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!