Mire kell figyelni, RAM vásárlásakor? Miből tudom meg,
hogy kompatibilis-e?
Figyelt kérdés
Azon túl, (hogyha jelen esetben) tudom hogy DDR2-es ram-ra van szükségem, van még valami amit jó ha tudok, mielőtt eldöntöm, milyet vásárolok ? Úgy értem tisztában vagyok vele, hogy GB-ban, és órajelben van köztük különbség, de mi az, ami még fontos, és mennyire számottevő az, ha egy 1333Mhz-es órajelű CPU mellett 800, vagy 1066Mhz ram dolgozik ? Milyet válaszak egy Gigabyte P35 DS3P alaplapba, és egy Intel® Core™2 Duo E8400 processzor mellé ? Bónuszkérdésként pedig megmondanátok, hogy a képen látható alaplapba hány darab ram fér ? ....mert hivatalosan kettőnek van hely, én mégis négyet vélek látni.
Ebbe az alaplapba 4 foglalat van 8gb ramot tud kezelni folalatonként 2gb max. dual channelben.
Támogatott Ramok: DDR2 1066*/800/667
1333mhz-es ramot ne tegyél bele, felesleges.
Mindig a legkissebb memória órajele a mérvadó (pl.: ha van bent egy 1066mhz és egy 800 mhz, akkor 800mhz-en fog működni.
KINGSTON jó márka!
2015. okt. 21. 21:56
2/5 A kérdező kommentje:
Értem, és köszönöm. Viszont volna-e értelme 800Mhz-es ramjaimat 1066-osra cserélni ? Továbbá ha nagyon lasúnak ítélném meg a gépem jelenleg, akkor elképzelhető hogy a gyorsabb processzor, illetve a továbbiakban majd a több ram javít ezen a helyzeten, vagy a gondot inkább a lassú HDD okozza ? Ha minden igaz, Western Digital 250GB 8MB 7200rpm -es van benne. Vajon ez fogja meg a gépet, vagy éppen ezt fogja vissza a teljesítményben a lassabb proci, és a kevesebb ram ?
2015. okt. 22. 00:09
3/5 anonim válasza:
A ram minenképp segíteni fo a javulásban. 1066mhz-es ramot vehetsz, de sok külömbséget nem fogsz tapasztalni a 800mhz-től.
2015. okt. 22. 12:17
4/5 anonim válasza:
Ha lassunak "erzodik" akkor, ahogy irtak, a ram sokat segithet (foleg, ha alapbol kevesebb van, mint 4 (a tobb rammot "irdai" felhasznlasnal nem igazan erezni), de a ssd ami kepes a sebesseg erzeten sokat javitani.
2015. okt. 22. 17:04
5/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat. Jelenleg egy processzor cserén vagyok túl, ramig még mindig nem jutottam, de már most is sokkal gyorsabb a gépem, mint eddig. Win7 fut egyébként a gépemen összesen 2GB ram mellett, és még elfér mellette 4 . Azoktól ezek szerint méltán remélhetek majd további javulást :-) Viszont ami még kérdés bennem maradt az annyi, hogy CL4 , CL5, CL6, CL7 , mindegy hogy milyen késleltetésű ramot választok ? Úgy olvastam nincs igazán érezhető különbség köztük felhasználó szinten. Ez tényleg így van ?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!