Ram probléma!? Kaptam 1 új ramot a gépembe (Kingmax ddr2-es 800Hz,2Gb) Van mellette 2 darab MDT ddr 2-es 667Hz-es 1 Gb-s. Miután berakom az új ramot, elindul a gép, nem történik semmi majd lelövi magát kb 5 perc után. Folytköv.
Megnéztem, a ram magában működik. Az Alaplapom tud elvileg 8 Gb ramot is kezelni, szóval nem azzal van a probléma. (Ám Gygabite EP41-UD3L az alaplap) Megnéztem és úgy is müködik hogy ha a Ram slot-párba (Ugyebár 4 van) beraktam az egyik 1 Gb-set és a Kingmax 2 Gb-set és úgy megy.
Az a probléma hogy nincsenek párban (Ugyértem 3 Darab ramom van) van valami más?
ezaz mikor "elvileg" kopatibilisek :D
meg az eladónak fenntartásokkal kell hinni...
de sztem ellehet adni a 2t 10k ért , rádobsz 2k-t és megvan a ram...
viszont így lekorlátozza a 800ast is 667-re..baja nem lesz csak lassabb
az eltérő órajel a baj! ne is próbálkozz mert elba**hatja az alaplapot is a RAM! az a legkényesebb dolog a gépben!(kompatibilitás szempontjából)
eszedbe se jusson egymás mellé rakni 2 eltrő órajelűt! a másik, hogy azt mondtad, hogy "nincs párban" akkor ha csak 1 van a gépbe? :D
na mind1
és az uccsó hozzászólónak: hogyha 4GB ramod van ahhoz nem kell 64bites oprendszer! pontosan jó a 32 bites! és otthoni felhasználóknak am sem való a 64bites, mert több a hátránya, mint az előnye!
elő nye 1 van: 6.4GB memóriát tud kezelni!
a 32 bites oprendszer max 3.6 giga memo-t tud kezelni (vgaval együtt) ugyanilyen számbeli korlátja a 64 bites rendszernek nincs (a memokezelése tehát nem 6.4 giga hanem jóval több)
Ezekmellett mivel ma az összes proci 64es rendszerre van kitalálva azthiszem kezd tényleg kissé idejétmúltnak számítani a 32bites rendszer.
A driver probléma 1-1.5 éve állt fent, azóta a gyártók 90%-a orvosolta ezt. A többieknek meg ottvan a 32bites virtuális környezetet gerjesztő progi, amivel (1-2%teljesítményveszteség mellett) nyugodtan futtathatóak a 32bites rendszerre tervezett programok is.
Amúgy az órajellel jót átvágtak kedves kérdező.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!