Játékra milyen cpu és gpu kéne?
Igen, most könnyű 3. és 4. gen. intel procikat eladni, mert keresik őket, akár új gépbe is megéri a használtat venni.
3 év múlva már nem fog kelleni senkinek az i3 meg a Pentium. Mindenki azt akarja majd cserélni, ezért majd magas lesz az i5/i7 ára.
Mint ahogy a C2Q procik, egy 9650-ért minimum 25E-t kérnek ma is!!! Szóval nem volt olyan jó ötlet a 775 konfigba se pl. e8400at venni, hogy majd cseréli drágábbra az ember, meg fejleszthető lesz a konfig... Aha, csak mindenki így gondolja, épp ezért az árak magasak maradtak.
Ha meg vettél egy Q6600at, esetleg húztál rajta, nem került többe az e8400-nál és jobban megéri eladni lappal együtt és venni egy újabb félkonfigot, mint egy Q9650-et vadászni bele jó drágán.
Ha fél éven belül cserélné, inkább VGA nélkül érdemes venni a gépet, mint gyengébb procival, amin buksz eladásnál.
Ha fél éven túl, akkor meg inkább a 860K, 4 magos, játszani is lehet vele szépen, húzható. Az első fejlesztésig te csak szívnál a pentiummal.
Nem fogjuk meggyőzni egymást.
Szerintem egy 860K+GTX950 kombóval jó sokáig el lehet még játszogatni. És ebből a keretből ez kijön.
4 magos (ez modern játékoknak alapfeltétel) és húzható is. A zsákutca meg egy baromság. Meg az is, hogy ma is alig elég. Ne vicceljünk már, 200E-s gép kell minimum játszani?
Amikor APU-k is alkalmasak játékra???
Akkor lenne bukó, ha venne egy 30ezres lapot és abba a procit. De nem így van.
Na mindegy, én itt lezártam a témát. Csak mondod a magadét, én az igazat.
"Ha valamit nem tudsz eladni, akkor túláraztad"
Vagy nincs rá kereslet. Ingyen biztos kéne mindenkinek a keresetlen árú is.
Talán tényleg a 860K + GTX950 a legjobb ennyiből, viszont a proci kevés, már most is húzni kell hogy legalább az i3-ak alját befogja.
GTX950 mellé mindenképp tuning kell majd, lehet hogy még úgy is hagy benne.
A probléma tényleg azzal van, hogy innen nincs hova feljebb lépni, FM2+ ennyit tud, míg i3-ról lehet. De hát ha ennyi a keret...
Azt a sokáig eleget vitatnám. Ez a szint érdemben már ma is csak 900p-re jó, LoL-ozni meg DOTA-zni persze el lehet, még APU-n is, de friss AAA játékoknál a 720p-ben lowon szenvedést a 30fps-ért ne nevezzük játéknak.
Arról pedig nem én tehetek, hogy az utóbbi fél évben olyan infláció volt, hogy 160-180 ezer alatt nem lehet értelmes középkategóriás gépet venni. 25%-kal megdrágultak az alkatrészek, ez van, el lehet fogadni, vagy lehet másik hobbit keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!