Ti mit ajánlotok? (lent)
Szerintem ezzel mar el lehet indulni. Viszont a cpu tdp-je 54 Watt, ami nemnagyon takarekos, de huteni kell es nemhalk a gyarival.
Bevasarlas elott megprobalhatod ezeket futtatni a sajat gepeden, hdd-, memoria-, cpuhasznalatot monitorozva.
Te, most ez milyen szerver lesz? Haverokkal marhulós vagy egy olyan, amin fizetős szolgáltatást akarsz nyújtani?
Az elsőre tippelek.
Akkor meg használd azt, amid van (mondjuk a fél giga RAM kivételével, mert az telefonban is kevés, nem hogy szerverben :) ) és ha nem jó, majd bővítesz. Ez a leggazdaságosabb megoldás.
Fizetős szolgáltatást meg ne akarj nyújtani, mert azt nem ilyen tudás, tapasztalat és főleg büdzsé mellett szokás :) A jogi környezetről nem is beszélve.
Hobbi célra egyáltalán nem kell 100ezreket beleölni! Én egy 5-10 főt szolgálok ki egy 600MHz-es procival és 256MB RAM-al. Megoldható! :) Minden csak az igényektől függ...
Mint már a korábbi kérdésben is írtam neked: debian-t rá. Egyébként én sem ölnék bele súlyos pénzeket. Próbáld ki azzal ami van, teszteld, mint mondottam korábban cseréld a hűtést és csendesebb lesz (ez pár ezer forintos tétel) és ha az igény nő, akkor ráérsz gépet cserélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!