Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan kell húzni a processzort?

Hogyan kell húzni a processzort?

Figyelt kérdés

Adott egy G3258 és egy MSI Z97 Pc Mate lap.

Ram 8GB DDR3 1066 Mhz (vegyesen).

Ha felhúzom a "szokásos" 4,4 Ghz-ig és a ramokat 1333-1400-ig akkor egy kisebb terhelés és kékhalálozik.

Feszültségeket nem piszkáltam mivel azt nem tudom mennyire kéne rakni hogy stabil legyen.

Hogyan tudnám biztonságosan felhúzni 4,4-ig, úgy, hogy használható is legyen? Miket kell beállítsak?

2015. okt. 18. 10:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Apróbb lépésekben kellene. Megkeresheted az alapfeszkós maximumot is azaz melyik az az órajel, ahol alapon is stabil marad. Utána ha bízol a hűtődben, akkor elkezdhetsz feszültséget is emelni, de csak apró lépésekben, mert ez jelentősen megdobja a fogyasztást és a hőtermelést illetve nagy mértékben nem túl egészséges (0,025V egy kis lépés, 0,05V már egy nagy). Ha nem hazudnak a CPUZ képek, akkor ilyen kaliberű órajeleket 1,35V környékén lehet elérni ha bírja. Keress fel tuningolós topikokat ha, ha bizonytalan vagy.
2015. okt. 18. 10:43
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Még azt szeretném kérdezni, hogy nem túl kevés a RAM frekvenciája a tuninghoz?

2015. okt. 18. 11:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha szorzót emelsz, akkor a memóriára nincs hatással. A memória órajel átlagosan nem befolyásolja nagy mértékben a teljesítményt, így felesleges húzni, főleg ha instabilitást okoz. Egyszerre lehetőleg csak egy komponenst húzzunk, mert ha felrántasz mindent és instabil a rendszer, akkor nem tudod, hogy mi okozza. Először keress egy stabil CPU frekit és ha megvan, akkor megpróbálhatod húzni a memóriákat, de gyakorlatilag nem ad sokat a teljesítményhez azaz ha nem megy felesleges erőltetni (főleg ha amúgy is vegyes a modulok összetétele, nehéz közös nevezőt találni időzítésekben és órajelekben).
2015. okt. 18. 11:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszöntem!
2015. okt. 18. 13:48
 5/5 anonim ***** válasza:
A ramot inkább ne húzd mert lehet hogy az okozza a problémát. Először a processzort állítsd be stabilan utána meg ha akarod és bírja akkor ramokat, de szerintem azt felesleges.
2015. okt. 18. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!