Ez egy nagyon jo kerdes , erre én is kivancsi vagyok.
2015. okt. 18. 00:34
2/9 anonim válasza:
Azért mert az intel processzorok 1 szálon sokkal nagyobb teljesítményt nyújtanak , mindezt kevesebb fogyasztással és ezzel együtt kisebb hőfelvétellel.
2015. okt. 18. 00:41
3/9 anonim válasza:
A magok száma és az órajel semmit nem jelent magában.
Teljesen más architektúrákról beszélünk.
Jelenleg az AMD legjobb processzorai is csak az max az Intel i5-ösökkel vannak versenyben, azokkal is csak jóval magasabb fogyasztás mellett.
2015. okt. 18. 00:42
4/9 anonim válasza:
A számítástechnikai hardver piacon nagyon sok számmal lehet találkozni, amik sok esetben nem jelentenek sokat önmagukban. Nem elég egy tápnál csak azt nézni, hogy hány wattos, egy merevlemeznél, hogy mekkora fordulaton pörög vagy hányas SATA szabványt támogat, egy videokártyánál, hogy mennyi memória van rajta és mekkorák az órajelei illetve a processzoroknál sem jelent önmagában semmit a magok száma, az órajel vagy a cache méret, ha két teljesen különböző egységet vetünk össze. Ráadásul a mai AMD prociknál a modulos felépítés miatt nem is lehet hagyományos magokról beszélni, de ezen felül nyilván számít a chip működésének hatékonysága, az órajel alatt végezhető utasítások száma, az utasításkészletek támogatása meg ezer apró dolog. Ezért vannak a tesztoldalak, ahol megnézhetjük, hogy különböző felhasználási területeken miként teljesítenek a különböző chipek illetve, hogy mennyit fogyaszt/mennyire melegszik és végül milyen az ár/érték arány. Az Intel már hosszú ideje elhúzott mind felépítésbeli hatékonyságban és gyártástechnológiában is. Normális esetben egy modernebb chip azonos órajelen jobb teljesítményt nyújt, mint az elődei és jó esetben e mellé még kevesebbet is fogyaszt. A kérdésre a válasz egy mondatban annyi, hogy az Intel processzorai fejlettebbek (de az AMD se rossz, használható és megbízható, de mára jelentősen lemaradtak több szempontból is....jövőre viszont nagyot ugranak technológiában is, de lesz új architektúra, így remélhető, hogy az AMD be tud hozni valamit CPU fronton).
2015. okt. 18. 01:47
5/9 anonim válasza:
Nem tudom most hogy van, de annak idején az AMD alaplapjai drágábbak voltak. Mivel pedig nem csak CPU-t szoktunk venni, hanem alaplapot is hozzá, ez ugye számít...
Azért nem vagyok képben, mert már több mint egy évtizede nem használok asztali gépet. Laptopból meg a fogyasztás miatt az AMD a közelében sincs (vagy pár éve nem volt) az Intelnek.
2015. okt. 18. 11:47
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, így már látom, hogy sok minden beleszámít egy processzor árába!
2015. okt. 18. 15:24
7/9 anonim válasza:
nekem egy a10 es van laposban egy egyrős i5 el kb egyenlő szinten van fogyásztásban is és minden szempontból de sokmindet összevetve 50 ezerel volt olcsóbb :D
Megvagyok vele elégedve teljesen
De az asztali gép odahaza meg Intel i3 és azzal sincs bajom... az SSD-k viszont már inkább...
2015. okt. 18. 22:02
8/9 anonim válasza:
Egy processzor árát leginkább az általa nyújtott teljesítmény és tulajdonságok alapján lehet meghatározni. A konkrét előállítási költség nem játszik szerepet az csak a profit mértékét befolyásolja, bár a közvetett költségek, amit elvisz a kutatás és fejlesztés, azt is be kell hozni (de mondhatjuk úgy is, hogy a nagyobb profittal rendelkező cégeknek több jut kutatásra és fejlesztésre, ami segítségével nagyobb eséllyel lehet jobb termékeket gyártani, akár alacsonyabb előállítási költségekkel és nagyobb profittal, aminek egy részét szintén vissza kell forgatni kutatás és fejlesztésre. Magyarul ha az egyik gyártó nagyon elhúz, azt nagyon nehéz behozni).
2015. okt. 19. 10:20
9/9 anonim válasza:
Azt még elfelejtettem hozzáírni, hogy sokat számíthat a jó marketing is illetve az emberek beidegződésére is lehet apellálni vagyis maga a márkanév is számít és azért is el lehet kérni pár forintot. Természetesen alapvetően a jó és vonzó termék számít. A jártas emberek a tesztek és tapasztalatok alapján kikiáltják az aktuális best-buy termékeket a különböző kategóriákban és sokan azokat kezdik keresni, így egy hasonlóan jó termékre ez árnyékot is vethet, de alapvetően Én is best-buy párti vagyok ( már az elnevezés is magáért beszél). :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!