Mennyi paszta kell a processzorra?
Most szeretném lepasztázni a processzorom és nem tudom hogy mennyi rakjak rá? mennyi a normális adag?
Processzor: Amd a10 7850k
Hütő: Cooler Master Hyper TX3 EVO
Válaszokat előre is köszönöm!
Egy előre pasztázott hűtőn ennyire vékonyan van felkenve.
Szóval vékonyra és egyenletesre próbáld elkenni.
Sokan a közepére való fél borsónyi pottyanatot ajánlják, de tapasztalatom szerint ez nem a legjobb módszer.
Egy nagyobb borsószemnyi. Nem ész nélkül kell rányomni, mint ha fogkrém lenne.
Utána egyenletesen, vékonyan szét kell kenni. (Nem szabad a hűtő nyomására bízni, mert felét mellé nyomja, ami fémes pasztáknál még veszélyes is lehet.)
Én a szétkenésre, ezeket a kis átlátszós kemény műanyag csomagoló anyagokat szoktam használni. Amibe nem drive -ot meg ilyesmiket csomagolnak. Egy ollóval tégla alap alapúra vágom, gyönyörűen szét lehet vele kenni.
Az előbb csináltam meg, amúgy Cooler master pasztát vettem arany színű. és úgy csináltam hogy húztam középre egy csikot és azt el egyengettem úgy hogy a processzor széleinél ki maradt 2-3mm. Ez jó nem?
Most egy 20 perce megy a gép és 40 fok körül van.
Thermal Conductivity >3.5 W/m-K
Ez MX-4 -nél 8,5. Ez pár fokot jelenthet.
Minél magasabb a hővezető képesség, annál gyorsabban viszi át a hőt a prociról a hűtőre, így hamarabb lehet lehűteni a procit (és persze ez a lényege annak is, hogy a réz hűtők jobban hűtenek mint az alu).
A 45-50 fok pedig elég soknak tűnik, de azért ez függ a környezettől is. Nekem jól szellőző házban 30-35 fokon megy az i3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!