I7 6700 vs i7 6700k?
üdv! Mi vettünk egyet -k -sat! Alapból 4 ghz de mi 4,6-on használjuk! Léghűtővel ami kb 16-ezer ft.
Ha ez a különbség neked megéri akkor érdemes megvenni ha nem tuningolod akkor nem!
Ha csak játszol a gépen semmi mást nem csinálsz akkor i5 6600K ha munka is cél akkor i7 6700K mindenképpen!
K proci legyen mert hosszútávon jó jöhet!
Szia, köszönöm!
Én is pont ilyet néztem! :)
i5 6600K, i7 6700, i7 6700K
A "K" azt jelenti, hogy overclockolható, és alapból is picit magasabb órajelen pörög. Cserébe viszont magasabb a fogyasztása, és jobban melegedik.
Ha a sima(nem tuningolható) változatot nem tuningolod (hisz nem is tudod), az is el fog menni az idők végezetéig kb...
Így van ez a gyártástechnológia kitalálva :D
i5 és i7 között az a fő különbség, hogy az i7-ben van hyperthreading. (ami technikailag annyit jelent, hogy a a rendszer sokkal jobban kezeli a multithreading-es aplikációkat, mert 8 magként viselkedik a proci, és sokkal jobban el tudja osztani a terhelést, ha kell.)
(az oprendszered lehet h 8 magosnak mutatja majd)
Szóval 6600K VS 6700K
Itt az a fontos, kell-e neked hyperthreading. Játékra nem nagyon. Tervezőmunkára, videovágásra, fordításra hasznos lehet. Next-gen játékok is tervezik jobban kihasználni a multithreading előnyeit majd. De most és még 1-2 évig a 4 magos rendszer biztosan pont tökéletes mindenre.
6700 VS 6700K
A két proci technikailag ugyanaz. A K változat magasabb órajelen pörög. Nagyjából 6%-al gyorsabb, de semmi egyéb technológiai előnye nincs.
Kivéve ha overclockolni szeretnél, de higgy nekem, NEM szeretnél :)
Honnét tudom? Itt vagy a gyakorikérdéseken :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!