Működhet-e vagy jól működő gamer konfig lehet ez? (info lent)
Sziasztok!
Először is nem igazán értek a számítógépekhez de azzal tisztában vagyok hogy előre összerakott gépet nem érdemes vásárolni! Utána olvasgattam egyesével minden "alapanyagnak" teszteket,véleményeket...! Abból kinéztem magamnak és a pénz tárcámnak megfelelő cuccokat. és a kérdésem az lenne hogy ez így működőképes e ha igen jó kombináció-e és ha nem miért és mit tudtok ajánlani? Elsősorban játékra kellene minden uj/régi jó/rossz játékot vigyen fullon, MAX. 300.000Ft-om van rá de örülnék ha ki jönne olcsóbban!
Alaplap:
1. ASUS B85-PRO GAMER (kb. 30.000Ft)
VAGY
2. GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 3 (kb. 35.000Ft)
Processzor:
1. Intel Core i5-4460 3.2GHz LGA1150 (kb. 53.000Ft)
Videokártya:
1. ASUS GeForce GTX 960 DirectCU II 4GB GDDR5 128bit PCI-E (STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5)(kb. 70.000Ft)
SSD:
1. Kingston SSDNow V300 2.5" 240GB SATA 3 SV300S37A/240G (kb. 25.000Ft)
RAM:
1. Corsair 16GB( 2X8GB) DDR3 1600MHz CMZ16GX3M2A1600C10 (kb. 30.000Ft)
VAGY [Itt függ (ha jól tudom) az alaplap memória sebesség támogatása ami az Asus-nál max. 1600MHz , míg a Gigabyténál jóval több lehetőség van ( persze lehet rosszul értelmezem)]
2. Kingston 16GB (2x8GB) DDR3 1866MHz HX318C10FBK2/16 (kb. 30.000Ft)
Hűtő:
1. Cooler Master Hyper T4 (RR-T4-18PK-R1) (kb. 8.000Ft)
Tápegység:
1. FSP Raider 750W (kb. 25.000Ft)
Optikai egység: Nem tudom manapság fontos-e ez a gépekbe!?????
Ház:
1. Fractal Design Define R5 Window (kb. 35.000Ft)
Tehát szeretném tudni :
1. Működnek-e ezek a külön álló alkatrészek együt összerakva ?
2. Ha igen jól muzsikál-e vagy érmesebb változtatni valamin ?
3. Ha van valami ötlet mit lehetne benne cserélni vagy mi felesleges irjátok le kérlek! (pl.:mi felesleges, miből kéne jobb ...)
Valamint olyan kérdésem lenne még hogy szemezgetek még "Gamer" kiegészítőkkel 8de ezt nem kell a géphez számolni mert külön van!
Egér:
1. Razer Abyssus (kb. 14.000Ft)
2. Razer DeathAdder Chroma (kb. 24.000Ft)
3. SteelSeries Rival (kb. 20.000Ft)
4. ROCCAT Kone Pure (kb. 20.000Ft) ( valamint ez a billentyűzet mellé lehet jó választás, ezért írtam fel)
Billentyűzet:
1. ROCCAT Isku FX (kb.( 28.000Ft)
2. Cooler Master Storm Suppressor (SGK-3002-KKMF1) (kb. 13.000Ft)
(Kizárólag magyar kiosztásút szeretnék venni!!)
Mikrofonos Fejhallgató:
1. SteelSeries 5H v3 61031 (kb. 20.000Ft)
2. SteelSeries 5H v2 (kb. 12.000Ft)
3. Kingston HyperX Cloud KHX-H3CL (kb. 25.000Ft)
4. SteelSeries Siberia v2 (kb. 20.000Ft)
Nos a kiegészítőknél (bár ez a gépre is igaz) a minőség volt a legfontosabb számomra ez által válogattam nagyrészt valamint az ár/érték aránya legyen a tudás és minőséghez képest jó! Véleményeket tapasztalatokat szeretnék kérni mit érdemes venni mit elkerülni lehetőleg elég jó időtartamot várok tőlük hogy ne kelljen szervize vagy garanciával rohangálni bár ezért választottam minőségibbet.
Szeretném Tudni:
1. Tapasztalat ezekkel a cuccokkal kapcsolatban!
2. strapabírósága, időt állása!
3. Megéri e pénzét ár/érték arány!
4. Valamint persze minőség hogy tényleg profi cuccok-e?!
Válaszokat előre is köszönöm szépen!
Az összeállítás nem rossz.
Én a gigabyte alaplapot választanám a kingston rammal.
Az optikai meghajtó max a driver lemezek miatt kell, úgyhogy azt nem kell túlzásba vinni elég egy alap is. A hdd meg lemaradt?!Az ssd-ből elég a 120gb-os, mivel arra csak a rendszert meg egy két programot érdemes telepíteni (pl autocad, 3d-s tervező program, stb.)
ssd-re játékot nem érdemes telepíteni, NEM gyorsítja!
Itt van az Én ajánlatom (igaz ez AMD ami szerintem játékra jobb):
AMD AM3 alaplap: MSI 970 GAMING alaplap 30 907 Ft
AMD AM3 processzor: AMD FX-8350 processzor 49 969 Ft
DDR3 memória: Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318C10FBK2/8 memória 14 173 Ft
DDR3 memória: Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318C10FBK2/8 memória 14 173 Ft
Videokártya AMD: Sapphire R9 380 4GB DDR5 Nitro 11242-07-20G videokártya 68 969 Ft
Merevlemez 3,5": Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 14 166 Ft
SSD 2,5": Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó 15 042 Ft
Tápegység minoségi: Super Flower 650W SF-650P14HE tápegység 19 347 Ft
Ház táp nélkül: Cougar Solution AF-2 számítógép ház 13 139 Ft
Processzor hûtõ: Cooler Master Hyper T4 RR-T4-18PK-R1 processzor hûtõ 7 982 Ft
Optikai meghajtó: Samsung SH-224DB/RSMS DVD író 5 083 Ft
Összesen: 239 229 Ft + áfa 303,821 Ft
Forrás: [link]
U.I.: A ház Nekem tetszik, mindenkinek az izlése mit választ. A működést nem befolyásolja, az a lényeg, hogy jól szellőzön és tágas legyen.
Billentyuzet + egér: Hama 113734 Urage Gaming Starter szett fekete HUN egérpad + egér + billentyuzet 10 958 Ft
Szerintem játékra tökéletes ez a gamer szett!
A minőségi alkatrészekből sem mindig a legdrágább a jobb!
Én is minőségi alkatrészeket ajánlottam, ez a középkategória teteje 300,000-ből. Tapasztalatom nincs az álltalad leírtakkal. A fejhallgatót meg azért nem ajánlottam mert azt mindenki mást preferál abból azt választod ami a fülednek a legjobb. :-)
Minden passzol, de (az én meglátássaim):
-Nem elég az az információ, hogy játékra kell. Kérdés az, hogy pontosan >milyen< játékokról van szó. Olyan mai népszerű játékok esetében, mint a gta, planetside, wow stb, ahol hatalmas a nyílt tér van és folyamatosan gyűjti az információkat a fájlokból, ott bizony rengeteget számít az, hogy az adott játék SSD-n van. HDD javára pedig egyszerűen az írható fel, hogy olcsóbb, ezáltal sokkal költséghatékonyabb, ha 100 játékkal játszol és kell 1TB hely. Természetesen nem lesz több fps, csak azért mégis kényelmesebb, ha nem szakad meg folyton a játék percekig tartó töltésekkel, amikor zónát váltunk.
-Z lap felesleges olyan processzor alá, ami nem húzható. Vagy H81, vagy B85 az ideális 4460 mellé. "Gamer" lap is csak akkor térül meg, ha tudjuk, hogy >milyen< játékokkal is játszol. Ahol fontos a reakcióidő (lol, cs:go, cod stb), ott nagyon sokat dob a teljesítményen, más játékoknál, ahol a singleplayer módon van a hangsúly, inkább a grafikára és a történet épít, ott teljességgel felesleges, a választásban egyedül talán az erősebb hangvezérlőnek lehet létjogosultsága. Magyarul kompetitív játékok mellé jöhet egy Gamer lap, más felhasználáshoz inkább legyen "egyszerű" B85 + egy minőségi hangkártya, ami a legjobb élményt fogja nyújtani.
-Processzorba nem tudok belekötni
-Videokártya túl "gyenge", legalábbis a konfigurációhoz képest (összehasonlítva itt GYIK-on ~150 ezer Ft-os konfigurációba szoktunk ajánlani 960-as kártyát), lazán jöhet bele például egy R9 390. Itt a "Gamer" kifejezés csak arról szól, hogy mennyire egyszerűen konfigurálható... na meg persze, hogy mennyire jól néz ki. Hozzáértőknek pénzkidobás, egyszerű játékosoknak viszont kincs is lehet.
-Jelen álláspont szerint 2x4GB bőségesen elég minden mai játékhoz, a B85 lapoknál pedig úgyis 4 slot van, amivel lehet bővíteni még 2x4GB modullal, ezért nem kell amiatt aggódni.
-i5-4460 gyári hűtője bőségesen elég, mivel nem lehet húzni. Főleg egy olyan házban, ahol tornádót tudsz csinálni a beépített ventilátorsorral.
-A te konfigurációd maximális fogyasztása valahol ~200W körül van, 750W-os táp hatalmas overkill, felesleges. ~400W-os, hasonló vagy jobb minőségű táp bőségesen elég.
-Azt én kezdem érteni, hogy egy nagyon időtálló konfigurációt akarsz, de ez a ház esetében túlzás, 20 ezres házak között is hatalmas a választék, ami jó minőségű, jól szellőző és időtálló, azaz rengeteget tudnál ezen spórolni. Természetesen ezt is megveheted, ha annyira tetszik. Továbbá kiemelted, hogy nem fontos az optikai meghajtó (tényleg felesleges), ha olyan házat veszel, ahol nem is pazarolnak helyet rá, ott jobb lesz a szellőzés és a szerelhetőség is jobb lesz.
-Végezetül ÉS utolsósorban a megjelenés: ha ügyesen választod össze az alkatrészeket, akkor jól fog kinézni anélkül, hogy extra költségeket vállalnál emiatt.
-Roccat kiegészítőket az egyesített utility programja miatt és az Easy-Shift funkció miatt párban érdemes venni, tehát egy Roccat Kone mellé Roccat billentyűzet dukál. Előbbivel nincs is baj. Abyssusban nincs sok gomb. Ha nincs azokra szükséged (kétlem), akkor nagyon jó, egyébként nem hiszem. Chroma pedig már az árából is látható, hogy teljesen más kategóriájú egér, neked kell eldöntened, hogy az az extra 10-est ki fogod-e használni. Rival pedig a Kone-al szemben nagyon sok szempontból alulmarad sajnos, ezért az biztos nem játszik - habár nem rossz.
-A billetyűzetekkel csak annyi a probléma, hogy az Isku modell nem mechanikus, azaz nem minden játékhoz ideális (ahol számít a reakcióidő). Sokkal jobban járnál egy Roccat Ryos MK-val (20 ezertől lehet kapni a magyar alap modellt, világítás nélkül), ami mechanikus. Storm supressor meg szerintem csak dísznek jó, akkor már inkább egy minőségi irodai billentyűzet legyen, no offense.
-A fejhallgatónál is megint az, hogy mire... kompetetív játékok esetében teljesen más igények vannak, mint egy olyannál, ami abszolút a történetre hajaz.
-Jó egér alá jó egérpadot ne felejts el venni (100 forintos textil vackok nem játszanak).
Példakonfiguráció olyan játékokhoz, ahol nem számít a reakcióidő, inkább a grafika és az audiominőség (2560x1440 felbontásra is maximális teljesítmény, 4K-ra is elfogadható):
MBO: Gigabyte B85M-DV2
CPU: i5-4460
RAM: Kingston 2x4GB 1600MHz HyperX Fury Blue
VGA: Gigabyte GTX980 Windforce 3 OC
HDD: Western Digital 1TB Blue
PSU: Be Quiet! 400W Pure Power
Ház: NZXT Source 340 fekete-kék
Hangkártya: Asus Xonar DGX
Headset: Sennheiser PC 310
+Igény szerinti logitech billentyűzet + egér
Összesen: ~300 ezer Ft
Példakonfiguráció kompetitív játékokhoz (Full HD):
MBO: MSI B85M-G43 GAMING
CPU: i5-4460
RAM: Kingston 2x4GB 1600MHz HyperX Fury Black
VGA: MSI R9 380 4GB GAMING
SSD: Kingston 240GB HyperX Fury
PSU: Be Quiet! 400W Pure Power
Ház: NZXT Source 340 fekete-piros
Billentyűzet: Roccat Ryos MK magyar
Egér: Roccat Kone
Headset: Roccat Kulo 7.1
Egérpad: Roccat Taito
Összesen: ~300 ezer Ft
Természetesen úgy rakod össze, ahogy neked jó, mindenkinek más az igénye.
Nem jó a gép.
Drága Z97-es lap csak akkor kell,ha tuningolható (K végű) processzort veszel.
Tehát 4690K mellé például.
Jelen esetben egy B85-s lap is tökéletesen elég.
GTX960 4GB nagyon kancsi egy 300 ezres gépbe,meg 70 ezerért nagyon túlárazott.
68 ezerért R9 380 is van (4GB-os),ami erősebb nála.
De ide inkább GTX970 vagy R9 390 kéne.
V300-as SSD-k manapság nagyon gagyik,rossz vételek.
16GB még nem szükséges játékra,elég 1x8GB,amit később akármikor bővíthetsz.
Az a hűtő nem egy nagy durranás,bár tuning nélkül bőven jó.
Raider 750W nagyon overkill ide,az egész gép teljes terhelésen is max 200W-t enne a +12V ágról,a Raider 750W-nek pedig 700W-nál erősebb +12V ága van.
Ez nagyon rossz hatásfokot eredményez egyrészről,másrészről inkább a géphez arányos teljesítményű,de komolyabb tápegység volna jobb (jobb hatásfok,halkabb ventillátor,jobb kábelezés,komolyabb elektronika,netán moduláris kialakítás),harmadrészt a Raider egy jó széria,de régebben hallani lehetett,hogy a 750-es változat elbukott néhány teszten.
Ház jó,de túl sok pénz megy el a többi hardver rovására.
HDD pedig akkoris kéne,ha van SSD
Köszönöm a válaszokat!
Igen véletlen kihagytam hogy van hdd-m méghozzá 2TB Toshiba valamint SteelSeries Qck-m (Viszont az nem tudom hogy hogy lehet takarítani mert elég piszkos de egyébként kiváló állapotban van!)
Játékok tekintetében a legjobb szó a minden: szeretném majd a GTA5,Fifa 16, CS:GO , Dota 2 de tényleg minden ami megtetszik Total War: Rome 2.... sorolhatnám (de nem szeretnék lejjebb adni a gépből mert jönnek majd jobb játékok is biztos)
Biztos változás : az ssd : Kingston HyperX FURY 2.5" 120GB SATA3 SHFS37A/120G
Videokártya viszont nem tudom melyik R9 390-re gondoltok :
:
1.Sapphire Radeon R9 390 NITRO Tri-X 8GB GDDR5 512bit PCI-E (11244-00-20G)
2.ASUS Radeon R9 390X DirectCU II 8GB GDDR5 512bit PCI-E (R9390X-DC2-8GD5)
3.GIGABYTE Radeon R9 390 8GB GDDR5 512bit PCI-E (GV-R939G1 GAMING-8GD)
Tápegység : Be Quiet Pure Power 500W L8-BN223
Szerintem a RAM-ot nem adom lejjebb néhány játéknak ajánlott a 16GB.
Tehát egyenlőre igy néz ki :
Alaplap:
1. ASUS B85-PRO GAMER (kb. 30.000Ft)
Processzor:
1. Intel Core i5-4460 3.2GHz LGA1150 (kb. 53.000Ft)
Videokártya:
1. Valamelyik R9 390 (kb. 100.000Ft-130.000Ft)
SSD:
1. Kingston HyperX FURY 2.5" 120GB SATA3 SHFS37A/120G (kb . 15.000Ft) VAGY Kingston HyperX FURY 2.5" 240GB SATA3 SHFS37A/240G (kb 25.000Ft)
RAM:
1. Corsair 16GB( 2X8GB) DDR3 1600MHz CMZ16GX3M2A1600C10 (kb. 30.000Ft)
Hűtő:
1. Cooler Master Hyper T4 (RR-T4-18PK-R1) (kb. 8.000Ft) (Ezt azért rakom bele ha mégse egy agyon ventillározott gépházat vennék végül)
Tápegység :
1. Be Quiet Pure Power 500W L8-BN223 (kb. 20.000Ft)
HDD: 2TB Toshiba (van tehát ingyenes)
Optikai egység :Majd lesz Valamilyen nem nézegettem
Ház: egyenlőre marad : 1. Fractal Design Define R5 Window (kb. 35.000Ft) de erősen nézelődök olcsóbbak között ötlet esetleg ?
Igy mit gondoltok ?
A kiegészítőkkel kapcsolatosan szerintem egy Roccat kombo lesz de nem biztos, ha van ötlet itt is írhattok még!
B85-s lapért nagyon sok a 30 ezer,akkor annyi erővel vehetsz Z97-t is.
Asus B85M-G 20 ezerért tökéletes.
Vegyük például az MSI B85-G43 GAMING-et, 30 ezer Ft. Miért kerül 10 ezer Ft-al többe? Először is azért, mert ez nem mATX lap, ami önmagában megemeli az árát, de így jobb a hűtése, azaz megbízhatóbb lesz és jobb lehetőségei vannak a bővíthetőségre, több usb port stb. Nagyon komoly hangvezérlője miatt megspórolhatsz egy hangkártyát, 20+ ezer Ft-os headset mellé ez nagyon fontos. Aranyozott gaming portok miatt nagyobb a válaszidő. Killer NIC csökkenti a pinget (~1-5ms). Meg még pár elhanyagolható extra.
Azt mondani, hogy felesleges plusz 10 ezret költeni egy lapra, az butaság. Abszolút felhasználástól függ, hogy megéri-e az árát. Ez esetben ha olyan játékra használja, ahol ez számít, akkor egy gamer lap sokat ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!