Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pioneer DVR 212 SCSI dvd-olvas...

Pioneer DVR 212 SCSI dvd-olvasási problém, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Üdv mindenki!

Mivel analfabéta vagyok a számítógéphez, a kérdésem a következő: mi a teendő ha a dvd olvasó nem olvas?

Egy régebbi gépen ami XP-vel ketyeg, szerettem volna áttelepíteni a Win7-et. A dvd-nek 100% semmi baja hisz nincs egy hónapja hogy újratelepítettem vele a sajátom.

A meghajtó egy Pioneer DVR-212 SCSI.

A rendszer látja , valamelyest működik is , de csak felpörög nem olvas. A gond ott kezdődött hogy nem tud róla bootolni a gép. Aztán mikor rájöttem hogy az olvasó a ludas, akkor újratelepítettem a drivert, átnézettem Microsoft Fix it-el (ami ugyan önmagában amúgy is nulla, de hát próba cseresznye) de az sem tudott mit kezdeni vele, azt írta észleli a hibát de nem tudja kijavítani. Firmware update sikeresen lefutott, még az is érzékelte hogy benne van az olvasóban a lemez, kivetette hogy frissíthessen, oké, hadd legyen meg az öröme, le is frissített ,ez sem oldotta meg. Mivel a telepítés így lehetetlen, kérdem mihez lehetne még kezdeni az olvasóval?

Előre is köszönöm a válaszokat.

#Windows XP #hiba #Pioneer DVD-RW
2015. okt. 13. 20:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Hogy őszinte legyek még életemben nem láttam élőben SCSI interfésszel szerelt optikai meghajtót, de olyat már igen, ami bizonytalanul, vagy sehogyan nem olvas.

Általában úgy szokott történni, hogy először csak az írott DVD-ket, majd a CD-ket nem olvassa, aztán a gyári préselésűeket sem.

Sanszos, hogy szükséged lesz egy másikra.

Ha az alaplapon van opció a pendrive-ról való bootoláshoz, akkor arról is telepíthetsz.

2015. okt. 13. 20:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát köszi a választ, időközben egy csavar, a meghajtó csak az originál lemezeket viszi, az írottat nem.
2015. okt. 14. 10:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Megöregedett. Szerencsére olcsó alkatrész.

Ha van Sata portod, egy vadiúj dvd író 4-5 ezer forint.

Egy bizonytalan előéletű és állapotú használt, meg kb a fele, vagy még annyise.

2015. okt. 14. 13:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Én is erre gondoltam.

Mindenesetre a telepítés megoldható másik meghajtóról vagy usb-ről.

Köszönöm a válaszokat.

2015. okt. 14. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!