AMD FX-6300 mennyire jó játékokhoz?
Igen egyetértek az előttem szólóval.
Ha húzni szeretnéd, mert kell hogy bírja a mai játékokat, akkor viszont minimum egy asus evo r2.0 kell alá és egy jó kis hűtő,pl. egy hyper evo 212 és ez a két dolog , a lap és a hűtő már alapból 30000 ft.Az fx 6300 is min. 30000 ft, szóval az már 60000, abból pedig kijön pl. egy Intel i5-4460.
Na, látom a tévhitek makacsul tartják magukat.
Az fx6300 egy 95 wattos processzor. Ergo az FX szériában kisfogyasztásúnak mondható. Ha a vásárló nem akar tuninggal élni, akkor a gyári hűtő elég és egy alap 15000 ft-os lap is elég.
Kb hasonló árkategória az intel 1150-es lap is. Ez alá egyik gyártó termékénél sem célszerű menni.
Megjegyezném, a 4460 84 wattos, azaz 11 watt a különbség... S az FX hűtője meglehetősen jó, azt kapta meg az A10-7870k apu is.
A processzor jó játékokhoz. Single core, azaz egymagos teljesítményben kicsit elmarad az inteltől, minden másban azonban fej-fej mellett:
Mindazok fényében, hogy egy 30000-es cpu-t hasonlítunk egy 50000 ft-oshoz, nagyon is megállja a helyét:
Az FX-nek éppen az a lényege hogy könnyen húzható,és magas órajelen már szép eredményeket produkál.
Tehát vagy veszel egy Gigabyte 970 UD3P lapot,meg egy jó hűtőt,és egy FX6300-t,ami helyett inkább akkor már 8320/50/70 kéne,és húzod amíg engedi a processzor.
Ha meg nincsenek ilyen terveid,csak összeraknád a gépet,aztán hozzá se nyúlnál a következő váltásig,akkor meg az említett i5 egy kb akármilyen alaplappal.
FX6300 helyett szerintem jobb vétel egy Athlon 860K
Ez igaz, ha nem akar tuningolni, akkor elég a gyári hűtő és egy 10 ezres lap is pl. asus M5A78L-M LX3.
De az a cpu boss-os értékelés nem állja meg a helyét.
Én fx 6300-al kezdtem,aztán vettem alá egy evo r2.0 lapot a tuninghoz és egy hyper evo 212 hűtőt így 5 GHz-re húzva használtam, aztán vettem egy i5 4460-at. A kettő között hatalmas a külömbség az i5 húzás nélkül is simán veri az fx 6300-at, érezhető a külömbség rögtön, aztán jött az i7 4790k, ami meg már egy másik kategória, de az i5-öt és az fx6300-at nem lehet, nem szabad összehasonlítani, mert nem egy kategória és technológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!