Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy lehet egy külső merevleme...

Hogy lehet egy külső merevlemeznek 5 GB/s adatátviteli sebessége? A tapasztalatom köszönőviszonyban sincs ezzel.

Figyelt kérdés

Vettem egy Sony külső HDD-t, állítása szerint USB 3.0 porthoz csatlakoztatva 5 Gb forgalmat tud elérni maximum másodpercenként. Nos én csatlakoztattam egy 3-as USB-hez, még a turbósító szoftverét is telepítettem és bekapcsoltam, de a legnagyobb sebesség 60 Mb/s, amit el tudtam érni akkor, amikor másoltam rá valamit.

Van egy Sony laptopom, azon USB 2 van, azon elvileg 480 MB/s a maximum sebessége, de a gyakorlatban alig haladja meg egy pendrive sebességét, ami 30 Mb/s.

Akkor hogy is van ez? Valamit nem csinálok jól?

Nyilván nem várom el, hogy 5 Gb/s legyen a sebessége, de azért ezeknél az értékeknél jóval többet kéne teljesítenie.

2015. okt. 10. 16:12
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

10:

Kíváncsi lennék rá, hogy miért tartod rossznak a Sonyt merevlemezek terén.

Én csak arra gondolta, hogy bejelentem őket a fogyasztóvédelemnél, akik eléggé megbüntetnék őket ezért. De a media marktban viszont megnéztem és helyesen írták, ott nem volt félretájékoztatás.

2015. okt. 10. 23:56
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2015. okt. 10. 23:56
 13/14 anonim ***** válasza:

# 11/12 Időpont tegnap 23:56

Bejelentheted, de az az érv, hogy a gyártó honlapja a mérvadó - sajnos - mindent visz.

A Sony merevlemezekről pedig hosszasan értekezhetnék, de ez nem az a fórum. Prohardveren összegyűlt jó pár vélemény róla.

2015. okt. 11. 00:01
 14/14 anonim ***** válasza:

Ezt hiába jelented be.

Mint írták, az Edigital lezárja annyival, hogy a gyártó által megadott adatok a mérvadóak. A gyártó meg erre annyit fog mondani, hogy ott van az "akár" (vagy ha angol, akkor "up to") szócska.

Sajnos ilyen világot élünk, és jobb, ha résen vagy.

2015. okt. 12. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!