GTX 980 Ti konfig help. +milyen alkatrészeket érdemes használtan venni?
https://www.youtube.com/watch?v=EhaB1dqYv_I
Te tanulatlan, tudatlan, a proci limit nem 4K felbontáson jön elő. Full HD vagy az alatti felbontáson, erős VGA mellett.
Az új generációs i5-6600K sok játékban csak húzva tudja kihajtani a meghúzott Titan X-et a tesztben.
https://www.youtube.com/watch?v=WZ_5p9wd2dk
Ennyivel jobb alapon is a 6600K a régi 4690K procinál.
És ami ma még csak egy Titan X-nél jön elő, mint különbség, az 3 év múlva már nagyon is számítani fog. És a játékok már nem csak 4 szálat használnak, hanem amennyi van.
Mit gondolsz a Nvidia a kártyáit miért 5960X procival teszteli, ráadásul húzva? Az 8mag/16szál.
Már most is sok játék használ 4-nél több szálat. Van ahol egy FX8350 jobb egy i5-4460-nál, mert a játék használja mind a 8 szálat.
DX12-vel a szálak terhelése lesz egyenletesebb.
Ha megnézted volna amiket linkeltem, láthatnád, hogy van különbség bizonyos játékokban. Az i5 6600K csak húzva tudja azt kihajtani, amit az i7 alapon is. Mi lesz 2 év múlva?
Belinkelsz ide egy videót, amiben 2 éves teszteket nézegetnek...
Nem érted, amiről beszélek. Egy csúcs kártya mellett fullHD felbontáson, ha a játék sok szálra van megírva, van különbség a procik ereje között, ezáltal az FPS-ben.
Ha a játék csak 4 vagy kevesebb szálat támogat, akkor persze nincs különbség. Előbbi esetben viszont van.
Majd rájössz. A lényeg itt még az időtállóság. Mivel a proci sokkal lassabban avul, mint a vga, ezért ha van keret, akkor inkább veszem i5 helyett 30E-el drágábban i7-el, mint 50E-el drágábban GTX970 helyett 980-al. És ezzel nem azt mondom, hogy az i5 nem jó játékra, hanem hogy az i7 jobb és idővel egyre nagyobb lesz a különbség, az egyre erősebb VGA-k és játékok mellett.
Kicsit hasonló, mint a C2D és a C2Q procik közötti különbség. Én 2 magosat vettem még 7-8 éve, ami ma már kevés játszani, míg egy jó Quad proci meghúzva még mindig visz minden játékot.
Itt gyakorin változnak a meggyőződések. Fél éve még mindenki fújta, hogy egy i5-4460 mindenre elég, akár SLI-t is kihajt. Mindig lepontoztak, ha megemlítettem, hogy a gyorsabb proci több (min.) FPS-t jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!