Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Telepíthető lesz e erre a...

Telepíthető lesz e erre a konfigurációra (új hardwarek) XP Professional operációs rendszer? És Win 7 64 bit?

Figyelt kérdés

Azt olvastam valahol, hogy új hardware-ek nem biztos hogy kompatibilisek Win XP -evl! Igaz ez?

A tervezett új gép:

Alaplap 1150 Asus H97-Plus

Processzor Intel Core i3-4330 3.5 GHz 4MB 1150 tip.

Memória 2*4 Gb DDR3 1600 MHz Kingston

HDD WD Caviar Blue 3,5 1000GB 10EZEX 64 MB 7200 rpm SATA III

VGA nincs

2015. okt. 8. 17:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

windows xp-t nem érdemes ilyen gépre rakni, erre 7 vagy felettit érdemes rárakni

vga-t nem raksz bele? a hd 4600 nem valami erős

2015. okt. 8. 17:43
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!

Nem vagyok szaki, és az elmúlt 13 évben meg voltam elégedve az XP-vel. Fejlődés kedvéért Win 7-et is kipróbálom. Az Office 2003 is jó, utána csak bebonyolították. De sajnos a munkám miatt muszáj lesz későbbi Office-hoz is konyítani.

Szerinted ez jó konfig?

Videókártyát azért nem veszek mert egyelőre nincs rá pénzem (+ 20 ezer Ft?) Internetes böngészést ez zavarhatja, vagy pl. Youtube-n videónézést (ha csak 480 –as felbontáson nézem)?

Egy régi gépem van Pentium 4 512 MB RAM 2,6 GHz, most költözöm és kell egy új gép ezért veszek. Ezen a gépen még javíthatnék ha memóriát bővítek? (ettől függetlenül muszáj másik gépet is venni)

2015. okt. 8. 17:51
 3/11 A kérdező kommentje:
Az a "felhasználási cél" az új géppel, hogy 10-12 évig megint jó legyen (böngészés, office). Olcsóbban is megúszhatom?
2015. okt. 8. 17:53
 4/11 A kérdező kommentje:

Itt olvastam egyébként a kompatibilitási veszélyről:

"Aki most vesz 2013 ban vadonatúj gépet SATA merevlemezeset ACHI módban minden képen ilyen SATA Driveres integrált telepítő kell mert az alap SP3 nem ismeri a sata ACHI módot.Javaslom. Aki most vesz számítógépet Jelenleg még mindenben megkapja a leg újabbat modernebbet de olyat vegyen amiben Alaplap,videó kártya,meg amit vesz hardvert nézzen utána hogy támogassa az XP-t legyen hozzá driver.Főleg akiknek egy régi gépről megy át újra rengeteg program ez nagyon fontos hogy ne csak a win 7 és 8 at támogassa hanem az XP-t is.Ezt azért írom mert a legtöbb program XP re íródott régi eszközöknél régi jól bevált programoknál mivel a Microsoft ontja a rosszul kidolgozott OS eket meg se csinálta egyiket normálisan de már a következő készül és sajnos ami XP-n elfutott az 7 esen már nem biztos sajnos nem felhasználóbarát cég.Most ezt főleg azoknak szánom akiknek több év alatt össze gyűjtött programjaik eszközeik vannak hogy ne érje őket meglepetés."

2015. okt. 8. 17:58
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha xp-t és win7-et is tennél nem jó ötlet. Az egyik csak 32 biten megy, a másik 64 bites lesz a ram miatt. Az én gépemen is volt egy darabig párhuzamosan xp és win7, aztán elkezdett minden baja lenni. Hol elindult, hol nem. Egy szerelő javaslatára teljes telepítéssel csak a win7-et tettem fel, azóta semmi baja a gépnek.
2015. okt. 8. 18:01
 6/11 anonim ***** válasza:

#3 Persze, megúszhatod, ha mondjuk egy használt G3420, vagy G3258 processzort teszel bele. Azonban ha már van pénzed egy i3-ra, akkor maradj inkább annál.

Az integrált videokártya bőven elég az igényeidhez. Én is azzal használom a gépet és nem hiányzik a diszkrét vga.

2015. okt. 8. 18:05
 7/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!!

#5 Rendben, akkor lehet csak Win 7 lesz. S így megoldódik a PROBLÉMA. :)) Ez a konfig jó utóbbihoz, igaz?

#6 Kösz az infót, hogy meg lehet lenni VGA nélkül.

2015. okt. 8. 18:29
 8/11 anonim ***** válasza:
És a helyedben elgondolkoznék egy 120 GB-os SSD-n a rendszer és gyakran használt programok számára. (A HyperX Fury 15K újonnan) Le nem tudom írni, hogy milyen érzés, amikor nem kell várni a gépindulásra és programablakok megnyitására.
2015. okt. 8. 18:43
 9/11 anonim ***** válasza:

Windows 10-zel mi a gond? Az a legfrissebb,

Win XP-ben epdig ne is gondolkozz 8GB RAM-mal...

2015. okt. 8. 18:59
 10/11 A kérdező kommentje:

#8 hypno,

Elkezdetem keresni a HyperX Fury 15 k-t :) kis idő kellett mire rájöttem, a 15 k az ára!

Találkoztam már én is azzal, hogy az SSD az új gyors tároló.

Jó a tipp és a méret (120 GB) elfér rá a Win 7 meg a programok, megfontolom, hogy most vagy a jövőben veszek.

Kissé megriadtam az SSD től ezen cikk miatt :)

[link]

tehát nem lehet lomtárból megmenteni törölt filet, nem megy rajta XP :), s kevesebbszer lehet újraírni mint HDD-t. Tudom, hogy op rendszerhez javasolod, adattárolásra meg HDD jó. Nem is olyan szörnyű az ára 120GB-nak. Köszi a javaslatot!

2015. okt. 8. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!