Mire jó a túlhajtás videókártyáknál?
Miért kell egyáltalán túlhajtani ezeket, most számít az a 20-50 MHz ?
Nézegettem hogy gyárilag túlhajtott és akkor oda írja hogy 50MHz raktak még bele...ennek mi az értelme ? Azon kívül hogy növekszik a TDP, meg a hűtés igény.
A tesztoldalakon kijön, hogy az OC-s példány erősebb pár százalékkal igaz gyakorlatban ez valóban nem számít sokat, de manapság jó marketing eszköz lehet. Vannak akik 10-15% különbségtől is el vannak ájulva, hogy sokkal gyorsabb, míg nálam ilyen mértékű eltérés is csak minimálisnak számít.
Itt látszik például, hogy a ref GTX960-hoz képest az MSI Gaming kártyája 3%-val erősebb. Igazán elhanyagolható szerintem:
Én a gigabyte r9 270-emet húztam fel 1190MHz-re (gyári(nem gigabyte, hanem alap) 970 azt hiszem).
Ez 22%-a több MHz, mint a gyári.
Nekem ez 18% plusz fps-t hozott. Számokban ez 60->70, 50->51 fps. Vagy más szavakkal feljebb tudtam venni a grafikát ugyanazon fps mellett.
Ami negatívum lett:
- +30W fogyasztás
- +15% venti fordulatszám(ezzel kicsit hangosabb, de így is halkabb a hangfalnál :) )
- 60->72fokra melegedés (ez még bőven a normál működési tartományban van)
Igaz azt írtam, hogy negatívumok, de számomra ezek mind elhanyagolhatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!