Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire jó a túlhajtás videókárty...

Mire jó a túlhajtás videókártyáknál?

Figyelt kérdés

Miért kell egyáltalán túlhajtani ezeket, most számít az a 20-50 MHz ?

Nézegettem hogy gyárilag túlhajtott és akkor oda írja hogy 50MHz raktak még bele...ennek mi az értelme ? Azon kívül hogy növekszik a TDP, meg a hűtés igény.

2015. okt. 7. 08:32
 1/6 anonim ***** válasza:
20-50MHz-től még csak az se nő. Amúgy az egész videokártya-tuning túl van fújva, ha rántasz rajta 3-400MHz-et, jobb esetben nőtt az fps-ed 3-mal, ami ha eleve stabil 60/144 volt, felesleges, ha meg úgyse volt a folyamatos frissítés közelében, semmit nem fog érni. CPU órajel-emelésének legalább vannak pozitív eredményei, de ez videokártyánál maximum arra jó, hogy drágábban lehet eladni.
2015. okt. 7. 09:06
 2/6 anonim ***** válasza:

A tesztoldalakon kijön, hogy az OC-s példány erősebb pár százalékkal igaz gyakorlatban ez valóban nem számít sokat, de manapság jó marketing eszköz lehet. Vannak akik 10-15% különbségtől is el vannak ájulva, hogy sokkal gyorsabb, míg nálam ilyen mértékű eltérés is csak minimálisnak számít.

Itt látszik például, hogy a ref GTX960-hoz képest az MSI Gaming kártyája 3%-val erősebb. Igazán elhanyagolható szerintem:

[link]

2015. okt. 7. 09:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Én a gigabyte r9 270-emet húztam fel 1190MHz-re (gyári(nem gigabyte, hanem alap) 970 azt hiszem).

Ez 22%-a több MHz, mint a gyári.

Nekem ez 18% plusz fps-t hozott. Számokban ez 60->70, 50->51 fps. Vagy más szavakkal feljebb tudtam venni a grafikát ugyanazon fps mellett.

Ami negatívum lett:

- +30W fogyasztás

- +15% venti fordulatszám(ezzel kicsit hangosabb, de így is halkabb a hangfalnál :) )

- 60->72fokra melegedés (ez még bőven a normál működési tartományban van)

Igaz azt írtam, hogy negatívumok, de számomra ezek mind elhanyagolhatóak.

2015. okt. 7. 11:34
 4/6 anonim ***** válasza:
jav: "50->51" => 50->59
2015. okt. 7. 11:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Szép eredmény, de nem minden kártyában van ennyi potenciál. Más különben nekem az 50 vs 60 fps különbség sem túl nagy eltérés, de már értékelhető.
2015. okt. 7. 12:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat. egyébként én az FPS el úgy vagyok, hogy mind1 ha 30 közelibe van csak stabil legyen, inkább lejjeb veszem a játékokat a nagyobb fps-ér :D
2015. okt. 7. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!