Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tápegység ciripelés. Mitől?

Tápegység ciripelés. Mitől?

Figyelt kérdés
Lecsereltem a regi dualcore konfigomat egy i5 4440re es azota, ha elkezd toltenj a windows elkezd ciripelni a tapegyseg, neha abbahagyja kis idora. A tap egy 460w-os Gigabyte tap.

2015. okt. 5. 21:44
 1/9 anonim ***** válasza:
46%
Valószínűleg nem bírja el vagy haldoklik.
2015. okt. 5. 21:45
 2/9 anonim ***** válasza:
46%

milyen a videokártya mellé?

Egyébként több oka is lehet a ciripelésnek, haldoklik, de lehet a hűtője megy épp tönkre, feszültség ingadozás, sok minden lehet.

2015. okt. 5. 21:49
 3/9 Gábor_79 ***** válasza:
100%
A ciripelés többé-kevésbé normális jelenség, angol szakirodalomban Coil whine a neve (ha rákeresel a kifejezésre hallhatod). [link] mert nem tudom pontosan leírni a jelenséget
2015. okt. 5. 22:25
 4/9 A kérdező kommentje:
Nincs alatta videokartya. A tap ventije eddig is szarakodott, csapagya eleg szar
2015. okt. 6. 06:47
 5/9 anonim ***** válasza:
A ciripelés (coil whine) viszonylag gyakori jelenség és leginkább a videokártyákat, tápegységeket vagy az alaplapokat érinti és előfordulhat hogy egy hardveren vagy két alkatrész között keletkezik. Általában a tápellátásért felelős alkatrészek elektromágneses rezgéseiből adódó, hallható tartományba átlépő interferenciájáról van szó. Az alkatrészre nézve nem káros ez a jelenség, de zavaró lehet.
2015. okt. 6. 10:26
 6/9 anonim ***** válasza:

puklis kondi szerintem

nekem is volt ilyen problémám de egy kondicsere megoldotta :)

2015. okt. 6. 16:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Ha elkezdek játszani abbahagyja, vagy ha nyomok egy CPU Stress-t
2015. okt. 6. 18:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez még mindig lehet coil whine...ott is jellemző, hogy a ciripelés intenzitása vagy megléte függ az alkatrészek terhelésétől (áramfelvételétől). Ettől függetlenül beszerezhetnél egy normális tápot. :)
2015. okt. 7. 00:04
 9/9 A kérdező kommentje:
gigabyte 400w jelenleg ennyire futja :)
2015. okt. 7. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!