Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szeretném a windowst újratelep...

Szeretném a windowst újratelepíteni csak nem ismeri fel a winchestert a bios, ezt a hibát írja. The number of disks is not adequate to create a raid, valaki?

Figyelt kérdés
Érdekes mert windows betölt annak ellenére hogy a bios nem írja hogy felismerte. Winyó ide kábeles

#number of disks #is not adequate #to create a raid
2015. okt. 4. 14:45
 1/10 Gábor_79 ***** válasza:
RAID tömböt akarsz csinálni? -gondolom nem. De a BIOS lemez beállítások, minta RAID módban lennének. Legalább is a hibaüzenet erre utal. "A merevlemezek száma nem elegendő RAID (tömb) készítésére". A BIOS-ban más merevlemez kezelési opciót kell választani. Ha megadod az alaplap pontos típusát, jobb választ is kaphatsz.
2015. okt. 4. 15:07
 2/10 A kérdező kommentje:
Gigabyte GA-8I915PL-G előre is köszönöm!
2015. okt. 4. 17:11
 3/10 Gábor_79 ***** válasza:

Sajnos nem láttam időben a választ.

Ahogy most áll a gép, az volt eddig is a beállítása, vagyis nem állítottál semmit? Be tudsz lépni a BIOS-ba? Bele kellene nézni. Ha simán kilépsz mentés nélkül, akkor nem változtatsz semmit.

Itt [link] a 3. harmadik oldalon bekarikázott részt nézd meg (figure 1.) Disabled-re kellene állítani. Meg is jegyzi, hogy Enable az alapbeállítás, ami BIOS reset alkalmával vagy az alaplapi gombelem lemerülésével megtörténhetett, hogy alapbeállításra váltott.

2015. okt. 4. 22:21
 4/10 Gábor_79 ***** válasza:
Lehet előbb az "On-chip SATA mode" Auto beállításokra a Integrated Peripherals menüponton belül. [link] 36. old. 2-3 bekezdésnél nézd (2.sor).
2015. okt. 4. 22:27
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Sajnos egyik verzióval sem sikerült. Elem csere is volt. Autora van állítva a másikat disable-re állítottam kilépésnél mentettem, de most be sem tölt a windows. Ezt írja... Disk boot failure, insert system disk and press enter. Ha enable-re állítom ezt nem írja de ugyan az a jelenség ami eddig volt. A lecke feladva az tuti :(
2015. okt. 5. 06:22
 6/10 Gábor_79 ***** válasza:

A lemezek csatlakozásán nem változtattál, vagyis nem lett máshova átdugva? Amúgy milyen win verziót raknál újra? Ahogy nézem, a lapgyártó Vistáig biztosított drivereket.

Azt kell gondolnom, hogy RAID használata nélkül is létre kell hozni egy adathordozót (floppy, de megoldható eseleg USB-vel), ami a merevlemez drivert tartalmazza és rendszer telepítés közben kell használni - legalább is a Manual szerint. A RAID manualjára utalok ismét [link]

3-as bekezdénél ...Skip this step and

proceed with Section 4 on page 10 if you do not want to create RAID. >

Ott folytatja, hogy ..(4) Making a IDE RAID controller driver disk ..

2015. okt. 5. 12:28
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a fáradozásod! Annyit változtattam a kábelezésen hogy kipróbáltam a jumperezést master slave, akkor kivettem a dvd meghajtót a winchestert átdugtam a másik foglalatba, meg egyéb próbálgatások de semmi nem történt egyik esetben sem és így vissza mindet alapra ahogyan volt eredetileg bekötve. Próbáltam a biost resetelni akkor a biost frissítettem F2-ről F4re azzal sem sikerült és jött a te ötleted az elem csere és amiket fentebb írtam és kipróbáltam. Windows 7 home edition 32 bit van a gépen eredetileg csak már nagyon nagyon lassú és szeretném újratelepíteni ahogyan ezt már tudod csak most kipróbálnám a windows 7 professional 32 bites verziót. Tudom és láttam a drivereken hogy a vistaig terjed, de win 7-el sem volt gond jól működött minden rajta vagy 2 évig. Tudnál abban segíteni hogyan lehet ezt megoldani amit írtál? Én most úgy gondolom hogy pendrivera kell másolnom [link] innen a megfelelő Raid verziót és ha telepítem a windowst akkor hagyjam az usb-ben a pendriveot vagy ez ennél bonyolultabb? Pl rendszerindító pendriveot kell csinálni vagy hogyan működhet mivel floppy meghajtó nincs benne.
2015. okt. 5. 23:25
 8/10 A kérdező kommentje:
2015. okt. 5. 23:33
 9/10 A kérdező kommentje:
Sajna itt nem tudok csinálni semmit csak az ESC működik
2015. okt. 5. 23:35
 10/10 Gábor_79 ***** válasza:

Az illesztőprogramokból a "preinstall drivert" kell leszedni és azt csomagold a pendrive-ra. [link]

Ha nem menne USB-ről van egyfajta floppy emuláló program ilyen esetekre, ha nincs floppy meghajtód, bár az alaplapon van. Nem jut eszembe a neve amiről hallottam [link]

Vagy a telepítőbe integrálni a szükséges drivert.

Lehet a lapoddal kapcsolatos fórumok után kéne nézni, hogy mások, hogy oldották meg ezt a problémát.

2015. okt. 6. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!