Miért vannak ezek?
Nos, van egy Asrock 775i65GV alaplapom, 2 hibával. Beleraktam egy P4-es procit, és az eddig rajta levő hűtőt. Beindult, nem elsőre (kb. két-harmadjára), biosba beléptem. Nézegettem, mit tud, stb., egyszer csak a H/W Monitor résznél meglátom, hogy 95°C-os a CPU. Kb. 5 mp volt, utána önerőből fogta magát, és leállt. Utána vártam egy bő 15-20 percet, bekapcsolt, megnéztük, 77°C-kal kezdte, és 1 mp alatt 1°C-ot nőtt. Mitől lehet ez? (Néha mondjuk 59°C fölé nem megy)
2. problem:
Telepíteni akartam winyóra, át is jumperoltam a winyót IDE Primary Masterre, a DVD olvasót meg IDE Secondary Slave-re. Újraindult a gép, bejön a szokásos téma (Windows betölti a fájlokat..., stb.). Utána bejött a telepítő (Win 7), megcsináltam a folyamatot és nem talált a gépben 1 merevlemezt sem, pedig a bios-ban felismeri még a nevét is. Utána kihúzgáltam a kábeleket, visszadugtam. Az eset még rosszabb lett, mert a fájlok betöltése közben lefagy I/O hibával, XP-nél nem ad képet. Mitévő legyek? Előre is köszönöm a választ!
1. Pasztázd úja a processzort.
2. A HDD biztos hogy jó helyre van dugva? (IDE kábel vérére, elsődleges alaplapi IDE csatlakozó
DVD olvsaó: a 2. alaplapi csatlakozó IDE kábel közepe)
Nincs tuningolva a lap? (processzor feszültséget ilyenkor általában emelik és ez magasabb hőmérsékletet jelent)
BIOS/CMOS beállítások törlését ajánlom.
(alaplapi elem melletti CLRCMOS feliratú tüskék rövidre zárása 5-10 máspdpercre - teljes áramtalanítás után)
Hasonlóan ehhez: https://www.youtube.com/watch?v=rS4vA10xeIo
A 75°C még elmegy terhelés alatt, de üresjáratban kicsit sok.
A processzor behelyezése után hővezető pasztát kentél rá?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!