Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért vannak ezek?

Miért vannak ezek?

Figyelt kérdés

Nos, van egy Asrock 775i65GV alaplapom, 2 hibával. Beleraktam egy P4-es procit, és az eddig rajta levő hűtőt. Beindult, nem elsőre (kb. két-harmadjára), biosba beléptem. Nézegettem, mit tud, stb., egyszer csak a H/W Monitor résznél meglátom, hogy 95°C-os a CPU. Kb. 5 mp volt, utána önerőből fogta magát, és leállt. Utána vártam egy bő 15-20 percet, bekapcsolt, megnéztük, 77°C-kal kezdte, és 1 mp alatt 1°C-ot nőtt. Mitől lehet ez? (Néha mondjuk 59°C fölé nem megy)

2. problem:

Telepíteni akartam winyóra, át is jumperoltam a winyót IDE Primary Masterre, a DVD olvasót meg IDE Secondary Slave-re. Újraindult a gép, bejön a szokásos téma (Windows betölti a fájlokat..., stb.). Utána bejött a telepítő (Win 7), megcsináltam a folyamatot és nem talált a gépben 1 merevlemezt sem, pedig a bios-ban felismeri még a nevét is. Utána kihúzgáltam a kábeleket, visszadugtam. Az eset még rosszabb lett, mert a fájlok betöltése közben lefagy I/O hibával, XP-nél nem ad képet. Mitévő legyek? Előre is köszönöm a választ!

2015. okt. 3. 22:40
 1/6 BM-Striker ***** válasza:

1. Pasztázd úja a processzort.

2. A HDD biztos hogy jó helyre van dugva? (IDE kábel vérére, elsődleges alaplapi IDE csatlakozó

DVD olvsaó: a 2. alaplapi csatlakozó IDE kábel közepe)

2015. okt. 3. 23:46
 2/6 CspCsj ***** válasza:

Nincs tuningolva a lap? (processzor feszültséget ilyenkor általában emelik és ez magasabb hőmérsékletet jelent)

BIOS/CMOS beállítások törlését ajánlom.

(alaplapi elem melletti CLRCMOS feliratú tüskék rövidre zárása 5-10 máspdpercre - teljes áramtalanítás után)

Hasonlóan ehhez: https://www.youtube.com/watch?v=rS4vA10xeIo

2015. okt. 4. 00:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a melegedési probléma megoldódott, a hűtő lába volt eltörte. Megcsinálom a CMOS-resetet, utána jelentkezem.
2015. okt. 4. 11:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Sikerült megoldani! A hűtő egyik lábából az egyik kis láb le volt törve, de megsikerült csinálni. Most max. 75°C-ig megy fel. Csináltam egy CMOS resetet is.
2015. okt. 8. 19:54
 5/6 CspCsj ***** válasza:

A 75°C még elmegy terhelés alatt, de üresjáratban kicsit sok.

A processzor behelyezése után hővezető pasztát kentél rá?

2015. okt. 8. 21:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, annyit, hogy ellepje a processzort.
2015. okt. 9. 10:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!