Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A processzor tönkre tud-e...

A processzor tönkre tud-e menni hütőpaszta nélkül?

Figyelt kérdés
2015. okt. 1. 15:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Hűtőpasztával is, de jelentősen csökkented az esélyét ha teszel rá pasztát.

Egyébként ha valamiért pár napig nem tudsz venni pasztát akkor használhatod, de ne terheld. Szóval mondjuk internetre elmegy, de játékra esélytelen. Bioszban vedd lejjebb az órajelet, 1-1.5GHz-re, lassabb lesz a gép, de sokkal kevesebb hőt fog termelni

2015. okt. 1. 15:13
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem lesz optimális a hőelvezetése, így túlmelegedhet, és hosszútávon ez nem egészséges.
2015. okt. 1. 15:19
 3/15 anonim ***** válasza:
300 forint kb egy hűtő paszta ! 1 kiló kenyér kerül ennyibe . tehát nem fogsz anyagilag tönkre menni ha veszel egyet.
2015. okt. 1. 15:24
 4/15 anonim ***** válasza:
Azt még hozzátenném hogy ha most vettél dobozos processzort amihel adták a hűtőbordát, akkor a hűtőborda alja gyárilag pasztázott, illetve ha veszel pasztát nehogy az egész tubust rányomd, egy gyufafejnyi elég a közepére.
2015. okt. 1. 15:28
 5/15 P.O.C. ***** válasza:

Nem tesz neki jót, de tönkre nem teszi, kritikus hőmérsékletnél úgyis lekapcsol a gép. Csak a nagyon régi ezredfordulós procik főzték meg magukat hűtés nélkül, pl. AMD K6.

Mivel két tökéletesen egyenes felület nincs, a paszta ezeket a kis pár mikronnyi hézagokat töltik ki. Javítják a hőleadást és a hőeloszlást. Csak vékonyan szabad kenni, nem úgy mint kenyérre a májkrémet.

Spórolni nem érdemes vele, már 300 Ft -ért is kapsz. A drágábbak nem feltétemül jobbak, nálam volt olyan, hogy a gagyi jobban teljesített, mint a nagymenő ezüstös Noctua.

2015. okt. 1. 15:28
 6/15 anonim ***** válasza:

P.O.C.

nem tudom hogy van de biztos ki lehet kapcsolni hogy az alaplap lekapcsolja magas hőfoknál a gépet (a biosban van beállítás de még nem próbáltam procit főzni)

jut eszembe szeretem ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=Xf0VuRG7MN4

2015. okt. 1. 15:49
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes válaszokat
2015. okt. 1. 16:04
 8/15 anonim ***** válasza:
Nekem is egyik kedvencem, de én nagyon nem ajánlom paszta nélkül. Nem igaz nem tudsz várni 1-2 napot amíg veszel. Bármelyik pc boltban kapsz.
2015. okt. 1. 16:06
 9/15 anonim ***** válasza:
ideglenesen használhatsz fokrémet is .. csak vékonyan nagyon.
2015. okt. 1. 16:23
 10/15 anonim ***** válasza:
fogkrémet* a fok már más :d
2015. okt. 1. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!