Macbookot szeretnék venni de nem tudom mit válasszak. ?
A kérésem elösször is, nem fogok win.gépet venni. Elfogult vagyok a márkával, és nem szeretnék vitába menni emiatt.
Airt néztem elösször, de ha beleveszem az i7 proc meg a 8 giga ramot, nameg akkor az 512 mem. Közel ott vagyok mint ha vennék egy 13 pro retinat. Mi az air előnye, vagy ép hátránya a proval szemben.
Köszönöm a válaszokat.
Az új "csoda" Pro-ra gondolsz, amiben nincsen mozgó alkatrész?
Az egy b..ul jó kis gép lehet, nekem is nagyon tetszik.
i7 az minek? Igazán komoly munkára sem az Air, sem a 13-as Pro nem való, az i5-össel is szinte mindent meg lehet csinálni, csak kicsit tovább tart.
Az új Pro-nak egyetlen egy, de nagyon komoly hátránya van. Zéró csatlakozó, és nincs MagSafe. Ez gáz. Nem tudsz egyszerre aksit tölteni, és pl. telefont rádugni USB-n. Vagy egy video csatlakozót. Vagy egy ethernet kábelt. Persze, vannak HUB-ok ehhez is, de plusz költség, ráadásul legyen nálad mindig, mert USB-c adaptereket nem találsz sehol. A MagSafe meg.. nélkülözhetetlen :-) A töltő csatlakozója miatt sajnos meg sem fordulna a fejelmben, hogy az Airt-t elcseréljem.
Az air a nevéböl is gondolhatod nagyon könnyű és vékony....a pro az meg erősebb , nehezebb, stb.
Na szóval: Attól függ mire használod...ha netezős gépnek veszed amin fb és youtube on kivül semmit sem használsz akkor air...és nem kell bele semmi i7 meg tuning...a leg alapabb model mert nincs értelme több cuccot bele rakni....128gb hely is bőven elég erre.
Ha munkára is kell...zenék,videók,stb stb stb akkor viszont pro de ahoz sem kell tuning.
Ja igen és ugye az air az azért jó még mert ugye mivel könnyű egyszerübb hozni vinni akárhova is..szal ez is szempont.
Bocs, tényleg keverem.. :-)
Átlagos használatra az Air szerintem jobb. Könnyebb, vékonyabb, valamivel olcsóbb is, a kisebb kapacitás és a retina hiánya miatt az üzemideje hosszabb.
A Pro meg gyorsabb (de csak nem átlagos felhasználás közben lehet szerintem észrevenni), és a kijelzője nyilván jobb. Ja, és van force touch, már ha ez érdekes.
Belegondolva tényleg nem könnyű. Én általános használatra vettem, az 1440x900-as felbontás elegendő volt (a régi 15-ös Pro-m sem tudott többet), és leginkább az ultra hordozhatóságra és hosszú üzemidőre mentem rá (sokat hozom-viszem, nem mindegy, mekkora és milyen nehéz). A munkaidőmet, ha csak általános feladatokkal foglalkozom simán kibírja aksiról is így két év után is.
Ha most lenne csereérett, szerintem akkor sem érne meg +100-150k-t a Pro tudása.
Klikk ide:
Valaszd ki melyik Airt es melyik Prot nezegeted es az osszehasonlitasban meglatod suly/meret/aksi/stb kulonbsegeket.
gugli segit atszamolni az inchet centibe a poundot meg kiloba ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!