Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szeretném bővíteni a gépemet....

Szeretném bővíteni a gépemet. Milyenre lenne érdemes, és hogy keressek hozzá alkatrészeket?

Figyelt kérdés

Nem akarok egy fullos gépet, csak ez elég lassú, és szeretném picit javítani a teljesítményét, hogy a játékok normálisan fussanak rajta, és ne fogják meg bizonyos programok.

Itt van pár kép, hogy mik a tulajdonságai a gépnek, ha kell még valami, írjátok meg!

Előre is köszi mindenkinek! 24/L

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. márc. 14. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

az alaplap nagyon elavult, ebbe hiába veszel jobb dolgokat(amit manapság már nem nagyon lehet kapni), nem lesz érezhető h gyorsabb lenne.

Viszont kb 30-40ezer forintbol mar nagyon korrekt gepet ki lehet hozni. ezen persze nem fog futni a crysis, a mostanidtol mindenkepp jobb lenne.

2010. márc. 14. 19:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Jól mondja az előző, régi az alaplap, és ha másikat veszel, szinte minden mást is cserélni kell.
2010. márc. 14. 19:33
 3/10 A kérdező kommentje:
Mi az a crysis? :S
2010. márc. 14. 20:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Ha jól értelmezem, akkor ha vennék bele egy másik alaplapot, akkor vehetek új vinyót, új memóriát, új videókártyát?
2010. márc. 14. 20:06
 5/10 anonim ***** válasza:
A winyót megtarthatod, viszont minden más repül...
2010. márc. 14. 20:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, gépeknél ilyen láncolatok vannak. Ha vennél ùj procit, ahhoz kell új alaplap meg táp. Ezzel ugye csak progik futnának jobban, játékok jobban függenek videókártyától (persze proci is számít). Akkor utána kellene több memória, az is anti-szaggatás -ként. És ha már itt jársz, mé ne lenne új, nagyobb vinyó!? Hova tennéd az új játékaid!?

A lényeg hogy ajánlom inkább a full új gépet.

2010. márc. 15. 01:45
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A Crysis egy 2007-es játék ami a gyönyörű grafikáján kívül arról ismert, hogy az összes akkori csúcsgépet megfogta :) Sőt még ma is sikerül neki sokszor.

Mint írták, ez egy igen régi és egyébként is kis teljesítményű gép. A Winchester mondjuk pont megmaradhatna gond nélkül szerintem. Nem írtad milyen játékokat játszol, de ha komoly játékokkal szeretnél játszani, ahhoz bizony egy izmos gép kell. Ha csak ilyen netes flash játékokról van szó, azokhoz elég egy netezős, multimédiás, szövegszerkesztős, magyarul relatíve alacsony teljesítményű, de ezen feladatokhoz bőségesen elegendő gép. Egy kis teljesítményű gépet egész olcsón is össze lehet dobni, főleg ha hozzávesszük, hogy mondjuk DVD író / merevlemez maradhat kapásból. Ha viszont komoly játékgép kell, akkor igen mélyen a zsebedbe kell nyúlni.

Ma kb 150-180 ezer körül lehet olyan gépet összerakni, amivel minden mai játék max grafikán fut és fog még néhány évig. 100 ezer alatt pedig egy teljesen átlagos felhasználásra szánt otthoni gépet tudsz építeni, ami jó netezni, office használatra, multimédiához mint zene, videólejátszás, képszerkesztés stb kevsébé erőforrás igényes dolgok.

Ha pontosabban megírod, mennyit szánsz a dologra és mire fogod használni a gépet, könnyebben tudok segíteni alkatrész vásárlásnál, hogy mit érdemes venni.

2010. márc. 15. 17:42
 8/10 A kérdező kommentje:

Sims 2-vel játszok. Az idegesít, hogy feltettem most két kiegészítőt hozzá, és annyira lelassult, meg szétesik vagy mit csinál a gép, hogy idegesít.

Itt egy kép, hogy mire gondolok, csíkosak az emberek.

[link]

Azért gondoltam arra, hogy ezt bővíteni, mert túl sok pénzt nem tudok rászánni, max 20-25ezret gondoltam. Az én elképzelésem az volt, hogy esetleg még egy memória bele, és pl. a videókártya lecserélése.

2010. márc. 15. 18:29
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A csíkozás nem tudom mitől lehet, de én átnézném a beállításokat a játékban, illetve ellenőrizném mind a gép, mind a monitor oldalán, hogy nincs-e meglazulva / összetekeredve a kábel.

A géped bővítésével az a probléma, hogy elég régi alkatrészekből épül fel és manapság már nem kapnál bele olyan alkatrészt, amivel érdemlegesen gyorsíthatnád. Lehet, hogy mondjuk valahol drágán kapsz még bele alkatrészt, de nem hozna annyi gyorsulást, hogy megérje a kiadott pénzt. 20-25 ezerből bizonyára kapnál hozzá való videókártyát, de ez valószínüleg egy régi darab lenne ami pedig nem éri meg az árát. A processzor sincs épp a helyzet magaslatán, valszeg lecserélhetnéd egy erősebbre, de nehéz lenne beszerezned, hisz régebbi típus kell az alaplapodba. 512MB RAM van a gépedben, ezt esetleg megtoldhatnád még ennyivel, feltéve ha tudsz szerezni mégegy ugyanolyan modult. Vagy ezt "kukázod" és lecseréled egy 2x512MB-os memóriapárra, ami mondjuk 400Mhz-es és nem csak 200 mint a mostani. De a DDR1 memóriák is elég horribilis áron kaphatóak manapság, mert igencsak kifutó termékek évek óta.

Nem véletlenül írtam, hogy ha fejleszteni akarod a géped, érdemesebb újat venni. (persze tudom, hogy nem épp zsebpénz) Beleölhetsz a mostaniba pénzt, de nem éri meg, olyan mintha az ablakon dobnád ki. Legalábbis mondom ezt úgy, hogy sokat foglalkozom a témával és sok szakmai oldalt olvasok, fórumozok és csakran válaszolok itt is.

Ha ennek ellenére mégis pénzt ölnél a masinába, biztos meg tudod gyorsítani picit, de nem éri meg az árát akkor sem.

Jobban átgondolva a kép csíkozás lehet monitor, videókártya hiba is, de mint említettem, lehet csak meglazult a kábel. (bár akkor screenshoton nem, csak fényképen látszana)

2010. márc. 15. 21:23
 10/10 anonim ***** válasza:
gyakran*
2010. márc. 15. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!