AMD A10 7850K OverClock?
Figyelt kérdés
Ti hogyan csinálnátok? A biosban mit kell átállítani?
Konfigom:
- Asrock FM2A88M Extreme4+
- AMD A10 7850K
- 2x4GB HyperX FURY Blue 1866Mhz
2015. szept. 27. 23:31
11/33 anonim válasza:
Addig nem segítek amíg nem szerzel egy 212 evo-t. Ne az legyen a végén a hülye gyakoris rosszul mondott valamit. (Gyárival be fog dögleni. Fel ugrik 90 fokra azt bye bye processzor!
12/33 anonim válasza:
senki sem mondta hogy gyárival húzza én egy artic freezer 13 pro-t ajánlok ha még gyártják.
16/33 anonim válasza:
Sziasztok, bocsi, hogy ide firkálok, de ugyanaz a lapom, mint a kérdezőnek, és én vettem egy 14cm-er magasságú cooler master hiper 103 hűtőt, és a procim AMD A8 5600k. A biosba én az overclok részt átálítottam automatáról, manualra, és így megjelent az órajel mellett a gyári 3900mhz, alatta a 4000, és a 4100mhz. Na én itt átállítottam a 4100-ra, és a windows gépházba úgy is látja, hogy AMD A8 5600k 4100MHZ. A kérdésem viszont, hogy miért nem engedi tovább húzni a bios? Gyári értéke hogy 6300mhz-ig lehetne húzni, persze eddig nem akarnám. A biosba a fentebb leírt helyen alatta van még egy olyan hogy 100x4,1 100x4,1....egészen a 100x6,3-ig. Ez alatt pedig egy olyan rész ahol a Voltot lehet húzni. Valaki esetleg tudna segíteni, hogy mit hova állítsak, hogy legalább 4500MHz-en legyen ha már megvettem a hűtőt ami bírná is. Köszi, és bocsi kedves kérdező, hogy ide szemeteltem.
17/33 anonim válasza:
Az overclock nem játék (függetlenül attól, hogy jó a hűtőd), legalább pár óra olvasás szükséges, hogy biztonságosan tudd húzni, itt biztos nem tudjuk megválaszolni röviden, hogy pontosan mit hogy kell.
18/33 anonim válasza:
youtubon néz utána . a feszültséggel mindig okosan kell bánni mert el is füstölhet a lap és a proci is. prime 95 teszt futtatása legalább 1 órát a stabilitás miatt ha előtte kék halál van akkor nem jó a tunning be állítás vagy azon óra jelent nem bírja.ezek az auto tunningok meg lutrik.
19/33 anonim válasza:
Most felhúztam 4500MHZ-re a windows is annyinak látja (gyárilag 3600MHZ volt). A feszültségen nem húztam semmit, indul a gép, GTAV 1 órás játék után 47C-on van, most tesztelem a prime 95-el, ha nem lesz semmi baja, akkor elméletileg nem kell piszkálnom a feszültség beállításait ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!