Miért csinálja ezt a gép? (Kattan, leáll, bővebben lent)
Alaplap: Conroe 1333 (Lehet összekeverem a BIOS-szal)
Winchester 1: (Windows, régi) Samsung [a száma nem ugrik be]
Winchester 2: (új) [Márkás állítólag különösen jó vinyó]
CPU: Intel Pentium 4 (3.4 Ghz) (1 magos)
RAM: 4gb DDR2
Vid. kártya: nVidia Geeforce 630 (2 gb vRAM)
Op. rendszer: Windows 10 Education N
Tápegység: 230V (400W)
Szóval, a gépem mindig 2 vincseszterrel futott. Egyik Windowsnak volt fenntartva, és a programoknak, a másik torrenteknek, személyes fájlaimnak, és a játékaimnak.
A gépem fele-fele időben játékra használom.
Mit csinál a gép?
Kattanás hallatszódik, a vincseszteren hallani hogy abbahaggya a "dolgozást", és régebben ez a leállás 30-60 mp-ig tartott. Ez az idő után, régebben egyből újra kattant, és minden kezdődött előről. (amit ma csinál lentebb van)
Ezek a tünetek már vagy fél éve jelentkeznek, de hála a lustaságomnak, nem nézettem meg a gépet, de már nagyon beleuntam magam.
Kezdetben csak vincseszter BOOToláskor kattant a gép, és állt meg. Később asztali állapotban is ez volt, majd körülbelül hetekre rá, játék közben is.
Régen WIN7 volt a gépemen, és azt gondoltam, a probléma az operációs rendszerben van, felraktam a Windows 10-et.
Mivel a windows telepítést este fejeztem be, csak egy vírusírtót tettem fel, eddig minden tökéletesen ment. Majd a TC UP-ot is felraktam, ezt mindig a fájlkezelés miatt használtam, de ez a program magával sok programot felrak (KMPlayer, 7zip egyebek). Na, és megint ez volt. Még aznap este letöröltem a TC UP-ot. Mi lett? Semmi gond újra.
Ma, felraktam egy KMPlayert, mivel az Education N-ben nincs Win Media Player. Ez után egy 2 gigás játékot is felraktam a gépre. Na mi történt? Katt.... Viszont Windows 10-nél, 7-8 másodperces fagyásokat észleltem, gondolom ez csak az addig kevés program miatt volt.
Arra a következésre jutottam, hogy a processzorom a többi alkatrészhez képest túl gyenge, és ez gondot okoz.
Ti mit gondoltok?
Előre köszönöm a segítségeteket.
Nézd meg HD Sentinellel mind a két winchestert. Szerintem az egyik (valószínűleg a régi) egész egyszerűen haldoklik.
Illetve lehett rossz tápellásás is, milyen tápod van?
Elsőnek.
Tök mind1 milyen tápja van mert a tápegység az tulajdonképpen egy inverter. Ha túlmey a fogyasztás akkor leold.
De. Ha közel van a leoldáshoz akkor húzza nagyon a pozitív hurkot és melegszik (ezt a hűtésen is hallani).
Ne jöjjön már mindenki azzal hogy a tápon múlik minden. Aláírom hogy a drágább táp erősebb, jobb a védelme stb. Nekem soha nem volt gond 1 táppal se és a mostani előtt mind noname volt. A mostani csak azért márkás, mert nem kaptam olcsóbbat a boltban.
Koki2000:
Sajnos nem tudom tudományos beszéddel cáfolni amit írsz, csak tapasztalattal:
Nekem teljesen ugyanaz volt a bajom egy régi gépemmel, mint a kérdezőnek. Cseréltem HDD-t, és az is elkezdte, pedig zsír új volt. Lecseréltem a tápegységet, és megoldódott a probléma. Noname volt.
mellé lehet fogni vele, csak azt akartam le írni nem minden noname táp szar. mérni érdemes.
kérdező te meg futtass egy felület tesztet és posztolj róla képet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!