Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A joystick miért ment ki a...

A joystick miért ment ki a divatból?

Figyelt kérdés

Anyukám már több boltot is megjárt. Az internetről még a legrégibb számítógépes játékok is letölthetőek. Miért nem akarnak ma az emberek botkormányt venni?

Régebben az volt, hogy az M1-en délelőtt 10 órakor vége volt az adásnak, míg az M2-n csak reggel 9-ig volt adás. Utána este kezdődött a TV-ben az adás. Március 15-e óta az M1-en csak híradó és hírháttér van. Az M1 kétféle emberre gondol: az egyik, aki kényelmesen ül reggeltől estig a televízió előtt, a másik pedig akinek a konyhájában is van TV-je, s főzés, étkezés vagy mosogatás közben hallgatja a híreket. Például nem gondol olyan emberekre, akik dolgoznak, vagy utaznak (autóban és vonaton nem lehet tévét nézni). Engem nem zavarna, ha ma is lenne napközben adásszünet. Talán azért ment ki a divatból a joystick, mert mindig van valami a TV-ben, s nem érnek rá az emberek számítógépes játékokkal játszani?

2015. szept. 25. 17:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nekem is van joystick-om avval játszok sokszor. Nemhiszem hogy a tv miatt lenne.

De amúgy tessék::

[link]

2015. szept. 25. 17:08
 2/11 Trevor. ***** válasza:

Azért, mert a joystick leginkább szimulátorhoz való, azon belül is repülőszimulátor. Amiből az utolsó értelmes és jó szerintem a Microsoft Flight Simulator X volt.

TV-t pedig nem nézek, nincs is TV-m, szóval az nem hiányzik sehogy sem.

2015. szept. 25. 17:09
 3/11 anonim ***** válasza:

a két dolognak semmi köze egymáshoz. Az én szobámban itt van mellettem a tv 1 méterre, ágyból nézve 2 méterre. Mégis inkább gépezek. Szóval nincs összefüggés a két dolog közt.

Én inkább a kontroller térhódításának tudnám be. Egy kontrollerrel több funkciót tudsz egyszerre kezelni, pl mozgás és kameraváltás, több gomb folyamatos rendszerben való nyomogatása (kombók, mozdulatsorok, stb). Persze nekem is volt joystickem, vicces meg minden, de igazán értelme akkor van, ha repülő vagy egyéb botkormányos vezérlésű eszköz szimulátorral akarsz játszani. De ezt meg elég könnyen teljesíti a kontroller, és mellé ad még több lehetőséget.

[link]

itt amúgy elég sok joysticket találsz ha neked az kell.

2015. szept. 25. 17:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért nincs már a boltok polcain (csak néha néha) mert nem veszik az emberek. Jobb esetben ha kell valakinek, akkor megrendeli netről, és ennyi. Itt a városban xbox 360 kontrollert se kapni PC-hez, hiába van vagy 5 számtech bolt. Egyszerűen nem keresi senki. Max rendelésre lehet kérni, szerintem próbáld meg azt, vagy rendelj netről.
2015. szept. 25. 17:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Én az Atari játékokra gondolok (pl. Pac-man). Meg aztán volt olyan játék is, hogy Bagman (a C64-en Bagitman és Gilligan's gold), az Impossible Mission-nal is joystickkal szoktam játszani. Régebben az adásszünetben játszottak az emberek számítógépes játékokkal, de most ha valaki kikapcsolja a televíziót, akkor valamiről mindig lemarad, mert napközben nincs adásszünet.
2015. szept. 25. 17:56
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

aki tv-zni akar, az tv-zni is fog. Aki meg nem, az nem. Manapság már több tv is van egy lakásban (általánosságban). Egyen TV-zel másikon meg játszol. Vagy ott a pc monitor + tv kombó.

Ha te meg pac manozni akarsz, akkor játszál azzal, nincs vele semmi gond. Én is szoktam Age of Empires 2 meg 3 verziójával játszani, vagy ott van a Heroes Might and magic 3. Nem a TV adás fogja eldönteni, ÉN mikor akarok játszani.

Az megint más kérdés, ha 10 óra munka utána hullafáradtan hazaesek és semmihez nincs kedvem, benyomom a tv-t, mert nem kell gondolkozni, lehet közben pihenni és kikapcsolódni, majd alvás.

A mi házunkban van 5 működő tv (ne kérdezd meg miért, 2 van jóformán használva).

2015. szept. 25. 18:23
 7/11 A kérdező kommentje:
Eltörött a régi botkormányom karja. Születésnapomra kaptam ugyan új joystick-ot, de anyu azt mondta, hogy nem lesz több, s ekkor mondta, hogy több boltot megjárt. Azt mondta, hogy manapság senki se vesz joystick-ot. Azt nem tudom, hogy március 15-e óta mit csinál, aki a 80-as években számítógépes játékprogramokkal játszadozott, s minden este megnézte a híradót.
2015. szept. 25. 23:23
 8/11 A kérdező kommentje:

Nézzék meg ezt a képet:

[link]

Itt tört el a jocstick-om karja.

2016. márc. 1. 13:59
 9/11 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=x3oH-X6lXpE

van majdnem minden helyen botkormány az meg hogy nem mindenhol logitech van már más tészta.

2016. márc. 2. 16:00
 10/11 MGéza ***** válasza:

Hát én ha ilyesmit akarok csinálni, akkor aránylag kényelmesen szoktam áthidalni a problémát, mert néha rám tör a nosztalgia:

Emulátor és olyan kontrollert választok ki joystick helyett ami nekem kényelmes. Mert megvallom, én is néha előveszek pár maradandó címet a C64-Amiga korszakomból, vagy épp játéktermes mame bunyózhatnékom támad.

2016. márc. 2. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!